Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Piata de leasing operational este in crestere in T1 din 2016


de Victor Achim la 20 Mai. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata de leasing operational este in crestere in T1 din 2016
Piata de leasing operational a atins nivelul de 56.000 de unitati in administrare la finalul trimestrului intai din 2016, cu aproximativ 500 de autovehicule mai mult fata de finalul lui 2015 si in crestere cu 13% fata aceeasi perioada a anului trecut. In perioada ianuarie-martie a acestui an au fost inmatriculate peste 2.600 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 12% din totalul inmatricularilor noi (20.000 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare).


Astfel, previziunea pentru finalul anului – 60.000 de autovehicule in administrare – ramane valida in ciuda domolirii ritmului de crestere comparativ cu anii precedenti.

"Constatam o maturizare a pietei de leasing operational, in sensul continuarii cresterii atat a volumelor in administrare cat si a ponderii produsului complet (full service) in total piata", declara Bogdan Apahidean, presedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si RCI Finantare Romania.

Membrii asociatiei, reprezinta 98% din piata totala. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 72%, urmate de management de flote 20%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), managementul anvelopelor, asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

In 2016 ASLO implineste 5 ani de existenta. Infiintata cu scopul de a promova conceptul de leasing operational, a celor mai bune practici si a celor mai inalte standarde de comportament profesional, asociatia a reusit sa fie o interfata onesta si de incredere intre comunitatea de leasing operational si parteneri.

"Ne bucuram ca asociatia a crescut de la 6 membri fondatori in 2010 la 13 in prezent, la care se adauga 7 membri asociati.
Prin stabilitate si consecventa in relatia dintre membri, am reusit sa intarim identitatea bransei de leasing operational contribuind la dezvoltarea  continua a acestei industrii", sustine Bogdan Apahidean, Presedinte ASLO.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016