Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Sprijin financiar pentru intreprinderile care rezolva probleme sociale sau ale comunitatilor


de Andrei Covaci la 28 Iul. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin financiar pentru intreprinderile care rezolva probleme sociale sau ale comunitatilor
Ministerul Fondurilor Europene anunta ca intreprinderile de economie sociala pot beneficia de sprijin financiar din fonduri europene - intre 50.000-100.000 de euro, daca prin activitatea lor contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunitati.


Pentru a sprijini financiar intreprinderile de economie sociala care contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunitati, Ministerul Fondurilor Europene lanseaza in consultare publica o linie de finantare, „Solidar”, cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU).

Schema vizeaza sprijin pentru 200 de intreprinderi de economie sociala, care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacitatii, adaptarea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati, transfer de know-how, parteneriate s.a.m.d.

Economia sociala este un sector in ascensiune in Romania, dar se situeaza inca mult sub cel din statele membre UE. In Romania, ponderea angajatilor in sectorul economiei sociale este de 1,7%, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 6,5%. Aceasta linie de finantare sprijina masura 24.4 din Pachetul National Anti-saracie, adoptat de Guvern in februarie 2016.

Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene (MFE) a declarat: „Intreprinderile din sectorul economiei sociale intampina chiar mai multe probleme decat intreprinderile traditionale in a gasi finantare, publica sau privata. Fondurile europene sunt o solutie, asa ca fructificam oportunitatea si lansam acest mecanism de finantare. Vestea buna este ca nu este singurul, ci primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale”.

Printre problemele pe care intreprinderile de economie sociala le adreseaza sunt: saracia si excluziunea, marginalizarea, lipsa accesului la servicii (sociale, medicale, financiare, etc.) sau la piete pentru micii producatori si lucratori, lipsa oportunitatilor pe piata muncii pentru persoane fara calificare profesionala, degradarea mediului inconjurator.

MFE asteapta recomandarile pe marginea ghidului „Solidar”, pana la data de 10 august 2016, pe adresa: solidar@fonduri-ue.ro.

Depunerea de proiecte este programata pentru perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2016.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016