Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cat de greu este si cat de mult dureaza sa infiintezi un PFA in Romania fata de alte tari


de Ana Tudor la 12 Aug. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de greu este si cat de mult dureaza sa infiintezi un PFA in Romania fata de alte tari
Asa cum povesteam zilele trecute, infiintarea unui PFA pare sa fie cea mai convenabile forma de a realiza activitati economice, din punct de vedere fiscal. Totusi, legislatia ambigua, procedurile elaborate si ritmul de lucru ingreunat ne fac sa pierdem timp pretios stand la cozi la numeroase ghisee doar pentru a inregistra un PFA.


Atunci cand luam decizia de a ne organiza si a ne inregistra ca PFA, avem obligatia de a lua in calcul mai multe criterii, referitoare la prioritatile de baza un risc cat mai mic sau o buna varianta de optimizare fiscala.

Despre cum  poti sa inregistrezi un PFA poti sa citesti mai multe AICI >>

Intamplarea a facut ca zilele trecute, o persoana pe care o am in lista de prieteni de pe o retea de socializare sa isi descrie experienta privind modalitatea de organizare a unui PFA in Romania, comparand cu modul in care decurge aceelasi proces in Australia.

Cum se face un PFA in ROMANIA
"In ROMANIA se merge pe la Registrul Comertului, cu muuuuuulta rabdare, se sta la vreo 3 ghisee, la coada, se depun formulare pentru ca ORC sa iti rezerve propriul tau nume, ala din buletin, nu altul, contra unei taxe de vreo 70 de lei, se pleaca acasa si se revine peste vreo 3 zile, cu dosar cu sina, alte formulare si declaratii, diplome si diplomute, timbre fiscale (nu stiu ce fac cu ele, inca nu am aflat rostul lor). Si desigur, apa plata, eventual si pranzul la pachet, ca nu se stie.

Si o carte buna de omorat placut timpul la coada. Se sta la alte cozi, se platesc inca vreo 150 de lei si se astepta alte doua zile ca ORC sa elibereze certificat de inregistrare, adica sa zica gata, acum esti legal.

De la ORC fuga - fuguta la ANAF. Alte cozi, alta apa plata, alta carte, alte ghisee... alte formulare de declaratii. Cat dureaza toata tarasenia Vreo luna si mai bine de stat pe la cozi, citit carti si mancat pe spongi si depus dosare cu tot felul de acte doveditoare mai mult inutile decat utile. Platesti niste taxe in avans (alte vreo 200 - 300 de lei pe care nu le mai vezi in veci, amin!, chiar daca venitul anual ajunge sa fie ... zero).

Cheltuili totale vreo 400 - 500 de lei, cu tot cu printuri, bilete de tramvai, metrou sau autobuz, dosar cu sina, apa plata si sandwichuri, telefoane cu prietenii si alte modalitati de petrecere a timpului pe la cozi. Nu mai pun la socoteala si inchiderea ca sa nu va sperii de tot.

Timp alocat muuuuult, mult prea mult, pierdut ar fi mai potrivit. Ce se intampla in perioada asta Ce mi s-a intampla si mie se pierd proiecte, se pierd clienti... pana e gata certficatul esti numai gata sa intri in faliment cu un picior mare.

Cum se face un PFA in AUSTRALIA
Se face o cafea calda sau un ceai, dupa preferinta. Se sta - tot dupa preferinta - la biroul personal, pe fotoliu, in gradina, in varful patului... Se da drumul la laptopul personal, se intra pe internet si se completeaza formularul. Se trimite PE LOC, se primeste ABN (Numar Australian de Business), PE LOC, se salveaza documentele in PDF, tot PE LOC. Se inchide laptopul, se continua bautul cafelei si se pleaca la plimbare cat e soarele pe cer sau se dedica timpul ramas altor activitati utile si interesante.

Cheltuieli totale zero dolari + cafeaua sau ceaiul si internetul pe care oricum il platesti pentru uz personal.

Timp alocat 10 minute, hai fie 15 daca vrei sa fii siiiiigur ca nu ai pus o virgula aiurea."


Vezi AICI cum poti sa infiintezi un PFA in Romania >>

 

 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.4 din 10 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016