Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

ANAF vizeaza si companiile din IT


de Cecilia Pavelescu la 05 Oct. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF vizeaza si companiile din IT
Din 2017, urmeaza sa se aplice de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) noi criterii de selectie pentru clasificarea marilor contribuabili la buget. Directia de Administrare a Marilor Contribuabili va avea in vedere si companii cu nume mari in domeniul IT, cum sunt Google sau Facebook.


Prin noile modificari si schimbari ale criteriilor de selectie, se doreste si o administrare unitara pentru firmele mari, dar si pentru grupurile de societati afiliate. Modificarile au la baza si un raport FMI cu privire la deficientele din cadrul proceselor de administrare a marilor contribuabili.

"Ne-am insusit criticile din raport. Reforma Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, facuta de la 1 ianuarie 2016, trebuie imbunatatita, pentru ca suntem convinsi ca ponderea sumelor colectate de la aceasta poate fi mai ridicata decat acum", a declarat Dragos Doros, presedintele ANAF, pentru Profit.ro.

ATENTIE! O modificare importanta consta in faptul ca un criteriu de selectie va fi chiar CIFRA DE AFACERI!

Odata cu noile modificari, din 2017, in administrarea DGAMC revin companii mari aflate momentan in insolventa, alaturi de companii cunoscute din domeniu (inclusiv Google sau Facebook) care se afla in prezent sub administrarea directiilor judetene sau de sector ale capitalei, aminteste aceeasi sursa.

Masura unei administrari si atentii specializate va duce la eliminarea coruptiei prin "ruperea legaturilor locale" in contextul in care astfel de afaceri mari nu sunt totusi administrate de DGAMC, ci de directii judetene sau de sector.

DE RETINUT!

O alta modificare aduce din nou in discutie si in prim-plan specializarea inspectorilor, aspect criticat nu doar de acelasi raport si specialist, ci si de mediul de afaceri care a atras de multe ori atentia asupra unor abuzuri frecvent intalnite in practica, precum si in ce priveste sistemul care influenteaza veniturile inspectorilor in functie de rezultatele acestora in cadrul controalelor demarate.

Continuarea AICI.


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016