Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Angajatorii pot primi 250 lei pentru fiecare student sau elev incadrat in munca pe perioada vacantelor


de Victor Achim la 20 Iun. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatorii pot primi 250 lei pentru fiecare student sau elev incadrat in munca pe perioada vacantelor
Societatile din Romania, dar si alte tipuri de angajatori pot primi stimulente financiare de 250 lei pe luna pentru fiecare student sau elev angajat in timpul vacantei.


Potrivit Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov, angajarea se poate face pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat contract individual de munca.

De asemenea, diferenta dintre stimulentul lunar si salariul acordat angajatului se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

In ce priveste conditiile pentru primirea acestui stimulent financiar de catre angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti, acestea sunt:

- incheierea unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

- incheierea unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei;

- in cazul tinerilor de pana la 18 ani contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera cu norma intreaga.

Angajatorii care doresc sa primeasca aceste stimulente financiare, respectand conditiile de mai sus, vor incheia o conventie cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Se mentioneaza, totodata, ca stimulentele financiare se vor deduce de catre angajator din contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator. 

Ca exceptie, AJOFM informeaza ca nu vor primi acest stimulent financiar acei angajatori care incadreaza in munca anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii si nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul aceluiasi an calendaristic.

 

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.67 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016