Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Atentie, liber-profesionistii vor raspunde cu bunurile proprii pentru obligatiile fiscale


de Victor Achim la 05 Sep. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie, liber-profesionistii vor raspunde cu bunurile proprii pentru obligatiile fiscale
Recuperarea datoriilor fiscale de la persoanele fizice care desfasoara profesii libere, precum si de la alti contribuabili, a fost recent modificata de Guvern prin publicarea Ordonantei 30/2017 privind modificarea si completarea Codului de procedura fiscala.


 
Odata cu OG 30/2017 astfel, se introduce un nou alin. (3) la art. 23 in Codul de procedura fiscala, dupa cum urmeaza:
 
"Persoana fizica care desfasoara o profesie libera raspunde pentru obligatiile fiscale datorate ca urmare a exercitarii profesiei cu bunurile din patrimoniul de afectatiune. Daca acestea nu sunt suficiente pentru recuperarea creantelor fiscale, pot fi urmarite si celelalte bunuri ale debitorului. Dispozitiile art. 31, 32 si ale at. 2.324 alin.3 din Codul civil sunt aplicabile".
 
Patrimoniul de afectatiune cuprinde partea din patrimoniul persoanei cu care isi deruleaza activitatea, subliniaza StartUpcafe.ro, amintind totodata ca “Alte modificari vizeaza identificarea bunurilor imobile ale contribuabililor si valorificarea bunurilor sechestrate:
 
Notarii publici si executorii judecatoresti NU vor mai putea refuza sa furnizeze ANAF-ului informatii. Conform art. 67 din Cod, pot refuza mai departe sa furnizeze informatii cu privire la datele de care au luat cunostinta in exercitarea activitatii lor preotii, avocatii, consultantii fiscali, auditorii, expertii contabili, medicii si psihoterapeutii. Aceste persoane nu pot refuza furnizarea informatiilor cu privire la indeplinirea obligatiilor prevazute de legislatia fiscala in sarcina lor."
 
Astfel, explica aceeasi sursa, dupa inscrierea in cartea funciara a actului autentic notarial, a hotararii judecatoresti sau, dupa caz, a actului de adjudecare prin care se transfera dreptul de proprietate asupra unui bun imobil, Biroul de cadastru si publicitate imobiliara comunica organului fiscal de la locul sitarii bunului imobil o copie a inchieierii de intabulare la care se ataseaza si copia actului de instrainare a bunului imobil.
 
Conform sursei citate, noile adaugiri include ca modalitate de valorificare a bunurilor sechestrate si "vanzarea la licitatie, inclusiv prin mijloace electronice".
 

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016