Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

BVB: Impactul Brexit nu e neaparat negativ. Pietele bursiere sunt sigure in aceasta perioada


de Ana Tudor la 27 Iun. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Impactul Brexit nu e neaparat negativ. Pietele bursiere sunt sigure in aceasta perioada
Referendumul prin care Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana a creat numeroase controverse intre liderii mai multor state.


Panica a ajuns insa si la nivelul oamenilor de rand, care au observat cum cursul lirei sterline si pentru moneda euro a fost afectat semnificativ.

De asemenea, cotatiile la bursa ar putea suferi  modificari majore, iar investitorii se tem sa nu isi piarda banii investiti.

Pentru a lamuri aceste temeri si a clarifica situatia actuala pentru piata din Romania, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Sobolewski, a facut o serie de precizari cu privire la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana:  

"In primul rand, confirma cat de adevarata este zicala ca singurul lucru sigur in viata este schimbarea.
 
In al doilea rand, in ceea ce priveste lumea investitiilor, implicatiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare in atitudinea investitorilor si a institutiilor financiare. Rationamentele, punctele de vedere si opiniile pot fi formate mai mult in modul "de la caz la caz" si nu pe un set restrans de indicatori globali, aceasta din urma fiind tipica pentru capitalismul global. Acest lucru ar fi o schimbare buna pentru tari precum Romania.

In al treilea rand, rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat, pentru ca City-ul nu va fi supus constrangerilor birocratice ale UE si directiei coplesitoare catre supra-reglementare.

Pe scurt, impactul Brexit este, in opinia mea, foarte divers si nu intotdeauna negativ. Oricum, aceste zile in pietele bursiere sunt bune pentru cei care cumpara", explica Ludwik Sobolewski.

In acelasi timp, Ministerul Finantelor Publice anticipeaza un impact moderat in ce priveste evolutia principalilor indicatori economici, astfel ca, in acest context, se impune mai mult ca oricand o politica fiscal-bugetara prudenta si o responsabilitate mai mare din punct de vedere al promovarii masurilor care ar putea afecta tintele bugetare si care ar putea amplifica temerile pietelor financiare.


 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016