Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cumul PFA si salariat la aceeasi persoana juridica


de Ana Tudor la 27 Oct. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cumul PFA si salariat la aceeasi persoana juridica
Un contribuabil persoana fizicata autorizata poate avea si alte calitati, precum salariat cu contract individual de munca, pensionar sau somer, potrivit legislatiei in vigoare.


Vom analiza in continuare o situatie specifica. Avem un angajat cu contract individual de munca la o societate comerciala, care ocupa postul de director economic. Aceeasi persoana detine si un PFA care desfafoara activitati de contabilitate si audit. Poate contribuabilul in cauza sa aiba o suma facturata oe firma sau pe PFA si contract de munca?

Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:

Analizand cazul mentionat, apreciem ca organele fiscale ar putea interpreta cumularea de catre aceeasi persoana, in legatura cu aceeasi persoana juridica a dublei calitati de salariat si prestator in baza unui contract de prestari servicii incheiat in calitate de PFA ca o posibila evitare a obligatiilor fiscale.

Mai mult decat atat, inspectorii de munca vor putea considera acest cumul ca fiind destinat evitarii drepturilor ce decurg din raporturile de munca.

De asemenea, in cazul in care salariatul incheie concomitent cu aceeasi persoana juridica si un contract de prestari servicii prin intermediul unei societati comerciale al carei asociat unic si administrator este reprezinta aceeasi situatie, care poate fi interpretata impotriva dvs. de catre inspectorii de munca.
 
In concluzie, desi cumulul nu este interzis de lege, exista riscul ca organele fiscale sa reconsidere activitatea prestata in baza contractelor de prestari servicii, reconsiderand aceasta activitate drept dependenta.


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.31 din 13 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016