Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Depunerea Declaratiei unice: un NOU anunt de la ministrul Finantelor!


de Victor Achim la 28 Mar. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunerea Declaratiei unice: un NOU anunt de la ministrul Finantelor!
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat marti seara ca va exista un formular inteligent special conceput pentru Declaratia unica si ca acesta va fi activat pana la data de 16 mai. Potrivit oficialului, contribuabilii vor primi prin posta un plic cu parola de acces in spatiul virtual in curand.


„Va exista un formular inteligent, pentru Declaratia unica, si acesta va fi activat pana la data de 16 mai, astfel incat dupa acea data oricine doreste isi va putea plati online obligatiile fiscale (...) Pana la sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai, toti contribuabilii vor primi acasa, de la ANAF (n.n.- Agentia Nationala de Administrare Fiscala), un plic cu parola de acces la sistemul de depunere online a declaratiilor si obligatiilor de plata fiscala”, a mentionat Eugen Teodorovici, in cadrul unei emisiuni TV, citat de agentia Mediafax.

Ministrul Finantelor a mai subliniat ca pana la sfarsitul primului semestru al acestui an”- mai exact pana la finalul lunii iunie - orice plata catre bugetul de stat va putea fi facuta la orice sucursala locala a CEC Bank. „Avem si CEC-ul (n.n.- CEC Bank, aflata in proprietatea Ministerului Finantelor), cu peste 1.000 de sucursale si agentii locale. Pana la finalul lunii iunie, toate persoanele fizice vor putea face plati - orice obligatie catre bugetul de stat - la aceste sucursale. Am de platit ceva la stat, ma duc la agentia CEC din coltul strazii si fac plata, asa va fi”.

Totodata, o ficialul a adaugatca pana la toamna plata unor obligatii fiscale se va putea face si de pe mobil.

 „Au fost cazuri in care oamenii nu au primit la timp deciziile de impunere, si astfel ei au intarziat platile, dar nu din cauza lor. Fata de acestia, mi se pare corect ca ANAF sa aiba o alta atitudine (...) Va mai fi transmisa, in toamna, o ultima Decizie de Impunere, cu toate restantele la obligatiile fiscale acumulate si, desigur, cu un anumit termen de plata. Analizam si acest aspect si cu siguranta va fi o solutie”, a mai precizat Eugen Teodorovici.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4 din 6 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016