Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA in 2018 - modificarile din Noul Cod Fiscal
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
PFA in 2018 - modificarile din Noul Cod Fiscal

Impozitul pe bacsis se intoarce!

de Cecilia Pavelescu la 16 Oct. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Impozitul pe bacsis se intoarce!
O masura controversata, din nou in atentia autoritatilor: impozitul pe bacsis revine, iar dovada consta in faptul ca reprezentanti ai domeniului HORECA au in lucru, impreuna cu Ministerul de Finante, un proiect prin care este prevazuta impozitarea bacsisului cu 16%.

Se fiscalizeaza astfel bacsisul pe care il primesc ospatarii si, considera autoritatile, masura va aduce si bani la buget. 

"Pe notele de plata din restaurante va aparea o rubrica noua: bacsisul pe care un client vrea il lase ospatarului, fie ca plateste numerar, fie cu cardul. Odata ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate", informeaza Digi24.ro

Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante, a declarat, citat de aceeasi sursa: "Bacsisul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16 la suta, diferenta sa ii apartina ospatarului”.

De asemenea, Dragos Petrescu, presedintele HORA, a precizat: "Multi dintre noi au avut ocazia sa calatoreasca si stiu ca pe bonul fiscal pe care il primiti oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa aveti o rubrica pe care scrie tip”.

Mai mult, Octav Dura, presedintele Asociatiei Comerciantilor din Centrul Vechi: "In industria ospitalitatii, oamenii traiesc foarte mult din partea de tips. Salariile fiind mai mici ca in alte industrii”. Ramane insa de vazut in ce masura bacsisul poate fi considerat realmente sursa de venit. 

Conform sursei amintite, romanii lasa bacsis intre 7 si 8 la suta din cifra de afaceri a unui restaurant. Proprietarii de baruri si restaurante considera ca, in conditiile in care valoarea pietei depaseste 600 de milioane de euro anual, procentul nefiscalizat, reprezentand bacsisul, este o suma considerabila. 

Practic, vom oferi bacsis odata cu nota de plata, bifand cat anume dorim sa ii lasam ospatarului. Alte tari include bacsisul in nota de plata, ceea ce poate face ca unii chelneri sa nu isi mai primeasca, de fapt, bacsisul. 

Autor: Cecilia Pavelescu
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

   
          Va oferim GRATUIT toate
   informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special
PFA in 2018 - modificarile din Noul Cod Fiscal

 
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016