Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Incepe programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural


de Ana Tudor la 19 Iul. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepe programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri lanseaza miercuri, 20 iulie 2016, inca unul din cele zece programe nationale pe care le gestioneaza anul acesta: Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural.


Prin acest program ministerul isi doreste incurajarea si stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural prin instituirea unei scheme de  ajutor de minimis.

Bugetul alocat Programului national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural pentru anul 2016 este de 25.900.000 lei, prin implementarea programului in anul 2016 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 207 de beneficiari. Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 125.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Prin acest program se finanteaza implementarea celor mai bune planuri de investitii/ planuri de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investitii/afaceri facandu-se in mod automat, transparent si in timp real. Incepand din data de 20 iulie 2016, ora 10:00, va fi activa aplicatia de inscriere in cadrul Programului national multianual pentru infiinttarea si dezvoltarea IMM in mediul rural.

Procedurile de implementare ale Programelor precum si anexele acestora sunt disponibile pe www.aippimm.ro.

“Finantarile disponibile prin intermediul programelor nationale pot fi utilizate ca un catalizator pentru stimularea antreprenoriatului rural. 2016 este doar inceputul unei perioade in care accesul la finantare este mai facil pentru firmele existente si cele cu potential din toate zonele rurale. Noile programe de finantare disponibile din bugetul de stat si din fonduri europene stimuleaza crearea unui mediu in care antreprenoriatul rural sa se dezvolte”, spune Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Obiectivul principal al programului  il constituie stimularea si sprijinirea infiintarii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate in mediul rural, prin cresterea numarului de locuri de munca si al IMM-urilor in mediul rural, facilitarea accesului IMM-urilor infiintate in mediul rural la sursele de finantare, in contextul reducerii discrepantelor economice dintre mediul urban si cel rural.  

 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016