Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Legea darii in plata a fost adoptata. Cand intra in vigoare si cine poate beneficia de ea


de Ana Tudor la 13 Apr. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea darii in plata a fost adoptata. Cand intra in vigoare si cine poate beneficia de ea
Cel mai controversat proiect legislativ din domeniul financiar-bancar al anului 2016 - Proiectul Legii darii in plata, a fost adoptat miercuri in Parlament.


Legea darii in Plata va intra asadar in vigoare dupa ce va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Din Legea darii in Plata au fost excluse doua prevederi importante:

- a fost eliminat programul Prima Casa
- a fost majorat plafonul de la 150.000 de euro la 250.000 de euro pentru valoarea creditului (nu valoarea creditului cu dobanzi si comisioane ale bancii!)

In plus, vor beneficia de aceasta legea si persoanele care au fost executate silit. Daca exista popriri, vor fi sistate, daca aceste persoane depun solicitari in acest sens.

Legea darii in Plata prevede ca persoanele care au credite pentru locuinte si nu le mai pot plati sa cedeze bunurile ipotecate catre banci si sa scape de datorie.

"7,4 milioane de romani au luat credite pentru televizor, telefon, credite de consum. Creditele care au in componenta lor o casa sunt 470.000 de persoane, dar asta nu inseamna ca toti si-au cumparat case pe credite. Cum puteau sa fie 900.000 de familii in situatia de a-si pierde casa? Aici a fost vorba despre o comunicare care mergea spre impresionarea opiniei publice ca sa justifice plecarea la drum a legii.

Creditele ipotecare sunt 175.000, dintre care 160.000 sunt la Prima Casa. Acest program merge bine pentru ca apare garantia statului si angajamentul bancii de a nu ridica avansul peste 5% din valoarea casei. Din 400.000, 170.000 sunt persoane care au garantat cu propria casa un credit de consum.

Foarte multi pentru a-si cumpara lucrurile anumite lucruri, iar banca nu le dadea fara o garantiei serioasa. Unii oameni au mai luat pentru ca aveau probleme serioase de sanatate si au plecat sa se opereze in strainatate si altii pentru studii. Mai sunt 150.000 care au luat credite de investitii financiare, ca sa isi repare casa”, a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016