Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

MFP ar putea scapa de plangere penala firmele care achita prejudiciile semnalate de ANAF


de Andrei Covaci la 01 Sep. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP ar putea scapa de plangere penala firmele care achita prejudiciile semnalate de ANAF
Firmele care aduc prejudicii statului ar putea scapa de plangerea penala. Masura, deja controversata, a fost anuntata recent de Ministerul de Finante. In concret, Anca Dragu, ministrul de finante, a anuntat recent ca pentru mediul de afaceri se are in vedere un plan noi de masuri, fara ca taxele sa fie modificate. In acest pachet este inclusa si masura care ar putea scapa companiile cu prejudicii stabilite de ANAF de plangerea penala inaintata de inspectorul fiscal.


"Pregatim simplificari pentru mediul de afaceri si pregatim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste buna pentru mediul de afaceri, pentru ca oferim acele conditii egale de piata pentru toti participantii. Pentru mediul de afaceri e foarte importanta predictibilitatea fiscala. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, in general nu vor fi modificate (...) Dar pregatim ceva imbunatatiri, ceva simplificari", a declarat Anca Dragu recent la Realitatea TV.

De asemenea, in pachetul privind combaterea evaziunii fiscale pe care il pregateste deja, Ministerul de Finante doreste sa includa si conceptul de plangere prealabila, potrivit declaratiilor facute de Anca Dragu, citata de Profit.ro.

Aceeasi sursa explica astfel ca in cazul in care firmele cu prejudicii stabilite de ANAF, institutia va renunta la plangerea penala formulata. Aceasta propunere vine in contextul in care au fost inaintate multe plangeri legate de faptul ca inspectorii au tendinta de a face plangeri penale dupa controlul fiscal.

"In pachetul pentru combaterea evaziunii vom propune acest concept de plangere prealabila. ANAF trimite multe dosare catre parchete, au fost circa 20.000 in ultimii 4-5 ani, care dureaza ani de zile, iar statul nu poate recupera prejudiciile, iar companiile pierd activitatea, pierd clientii. Cum facem sa recuperam din aceste prejudicii  ?i firmele sa i?i continue activitatea? Vom propune plangerea prealabila care inseamna ca dupa ce am trimis dosarul, daca firma plate?te suma, sa se stinga urmarirea penala”, a declarat ministrul Anca Dragu la Realitatea TV, potrivit sursei de mai sus.

Retineti, totodata, ca in cazul in care inspectorii inainteaza o sesizare penala, in urma verificarii, sumele stabilite in plus prin decizii de impunere nu mai pot fi contestate. Contestatia se suspenda prin cauza penala.

 


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016