Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

PFA care presteaza servicii in strainatate. Decontare utilitati


de Ana Tudor la 16 Oct. 2015 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA care presteaza servicii in strainatate. Decontare utilitati
Persoanele fizice inregistrate in Romania pot presta servicii si in strainatate, atat timp cat isi respecta obligatiile fiscale.


In cazul in care un PFA desfasoara servicii in strainatate, locul prestarii se considera la beneficiar conform art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, operatiunea fiind neimpozabila in Romania si facturata  fara TVA de catre PFA.

In acest caz, PFA-ul are obligatia de a trece pe factura mentiunea "neimpozabil in Romania  conform art. 133 alin.(2) din Codul fiscal".

"(8) Serviciile prevazute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliti in Romania catre beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliti in afara Comunitatii sau, dupa caz, prestate de prestatori stabiliti in afara Comunitatii catre beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliti pe teritoriul Romaniei, urmeaza aceleasi reguli ca si serviciile intracomunitare in ceea ce priveste determinarea locului prestarii si celelalte obligatii impuse de prezentul titlu, dar nu implica obligatii referitoare la declararea in declaratia recapitulativa, conform prevederilor art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent daca sunt taxabile sau daca beneficiaza de scutire de taxa, si nici obligatii referitoare la inregistrarea in scopuri de TVA specifice serviciilor intracomunitare prevazute la art. 153 si 153^1 din Codul fiscal", conform pct .13 alin. (8) din Normele metodologice.

Atentie! Desi utilitatile sunt decontate de PFA, aceste cheltuieli sunt neimpozabile. Daca exista un contract de comodat trebuie verificat daca in cadrul lui sunt specificate procentele pentru suprafata destinata desfasurarii activitatii de catre PFA  si daca este prevazut faptul ca utilitatile se deconteaza de catre comodatar (PFA) in baza procentului de ocupare a spatiului.
 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.2 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016