Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Vectorul fiscal pentru angajatori este modificat conform Codului Fiscal


de Andrei Covaci la 14 Dec. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vectorul fiscal pentru angajatori este modificat conform Codului Fiscal
Modificarile aduse Codului fiscal determina adaptarea si completarea obligatiilor declarative care formeaza vectorul fiscal si, in consecinta, ajustarea corespunzatoare a informatiilor din declaratiile de inregistrare fiscala a contribuabililor, precum si din instructiunile de completare a acestora.


Ca urmare, incepand cu data de 01.01.2018, toate persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora ar trebui sa depuna declaratia de mentiuni, in termen de 15 zile, in vederea inscrierii, in vectorul fiscal a contributiei asiguratorie pentru munca.
 
 Pentru a veni in sprijinul contribuabililor si pentru a evita aglomeratia la ghiseele administratiilor fiscale centrale, avand in vedere termenul scurt de depunere a declaratiei de mentiuni, printr-un proiect de ordin se propune ca modificarea vectorului fiscal pentru categoria de contribuabili mai sus mentionata sa fie realizata de catre organele fiscale centrale competente, prin inscrierea contributiei asiguratorie pentru munca.
 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala mai propune, prin acelasi proiect de ordin, adaptarea obligatiilor fiscale de declarare inscrise in vectorul fiscal la noile prevederi ale Codului fiscal; modificarea si completarea declaratiilor de inregistrare fiscala, precum si a instructiunilor de completare ale acestora, conform noilor prevederi ale Codului fiscal.
 
 
Reamintim ca, incepand cu 01.01.2018, contributiile sociale obligatorii sunt:
 
1. contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar in cazul persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii speciale de munca, dupa caz;
 
2. contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
 
3. contributia asiguratorie pentru munca datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.
 
Sursa: ANAF

Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016