Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Nu cresc contributiile pentru PFA-uri. Anuntul facut de MFP


de Andrei Covaci la 09 Sep. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu cresc contributiile pentru PFA-uri. Anuntul facut de MFP
Ministerul Finantelor Publice nu are in vedere majorari de taxe si impozite in acest an. Singurele masuri care au fost si sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale si in favoarea activitatii economice.


"Am cerut expertilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiza interna care sa cuprinda mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea si crearea unor conditii mai bune pentru mediul de afaceri.

In acest context, cresterea taxelor nu a fost luata in considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de masuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem masuri care sa creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activitati independente", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice.

Inca de la inceput, Ministerul Finantelor a venit in sprijinul contribuabililor si a mediului de afaceri si are in vedere sa continue aceasta politica pana la finalul anului.

Ministerul Finantelor Publice nu are in vedere o crestere a contributiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activitati independente sau profesii liberale nu sunt vizate de vreo masura de crestere a taxarii.

In egala masura, Ministerul Finantelor Publice nu a avut niciodata in vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile si nici a salariilor nete.

De asemenea, nu este vizata acordarea vreunei amnistii fiscale. Informatiile aparute in presa, potrivit carora averile nejustificate de pana la un milion de euro primesc o perioada de gratie, respectiv pana pe 31 martie 2017, nu reflecta o decizie a Ministerului Finantelor Publice.

"Subliniem faptul ca nu exista un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finantelor Publice care sa includa majorari de taxe si de impozite sau de contributii sociale obligatorii", se mai aminteste in comunicatul transmis de MFP.

Va amintim pe scurt care a fost calendarul evenimentelor în aceasta privinta: zilele trecute a ajuns in presa un proiect de 99 de pagini care anunta cresterea CAS si CASS pentru angajat si trecerea in intregime a contributiilor in sarcina salariatului. Pentru PFA-uri si profesii liberale, aprobarea unui astfel de proiect ar fi insemnat o reducere majora a veniturilor prin plata unor contributii duble.

Proiectul nu a fost asumat de ministrul de finante Anca Dragu care a anuntat ca va investiga cum a ajuns acest proiect in presa si cine a lucrat la acest proiect.

Proiectul a fost asumat de Gabriel Biris, la momentul respectiv secretar de stat in Ministerul de Finante si sef al Departamentului de Legislatie Fiscala din cadrul MFP. Mai jos regasiti articolele scrise de noi pe aceasta tema:
 

>> Se modifica 200 articole din Codul fiscal si se dubleaza CASS-ul. Sindicatele ameninta cu proteste la nivel de tara

 

>> Biris, secretar de stat la Finante, confirma proiectul de dublare a contributiilor si uita de PFA-uri

 

>> Proiectul asumat de Biris impune firmelor amenzi daca nu majoreaza salariile brute
 


>> Gabriel Biris a demisionat din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor
 


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016