Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Prestezi servicii de traducere? Afla care sunt implicatiile PFA!


de Victor Achim la 15 Mai. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prestezi servicii de traducere? Afla care sunt implicatiile PFA!
Ai hotarat sa castigi bani in plus prin prestarea de servicii de traducere, insa nu stii care sunt implicatiile PFI Dezbatem mai jos un studiu de caz pe care il poti folosi drept sursa de informare.


Vom afla de la specialist cum se procedeaza atunci cand un PFA neinregistrat in scopuri de TVA are drept obiect de activitate "traduceri". Acesta presteaza servicii pentru o agentie de traduceri din afara UE.


Principalele nedumeriri sunt:


- se factureaza fara TVA?

- PFA-ul trebuie sa-i solicite dovada firmei pentru a demonstra ca este platitoare de venit, TVA sau sunt suficiente verificarile on-line?



Prestare servicii de traducere: Iata raspunsul specialistului!


Pentru prestari servicii in afara comunitatii PFA emite facturi fara TVA, in baza codului obisnuit de inregistrare fiscala.
 
Dupa depasirea plafonului de 220.000 lei la venituri, intr-un an fiscal, PFA  are obligatia sa se inregistreze in scop de TVA in termen de 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului, conform prevederilor de la art. 316 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal. Data atingerii sau depasirii se considera a fi prima zi a lunii calendaristice urmatoare celei in care plafonul a fost atins ori depasit.
 
Dupa inregistrarea in scop normal de TVA, se va factura tot fara TVA, in baza noului cod de inregistrare fiscal RO>>>>, operatiunea fiind neimpozabila in Romania, conform prevederilor de la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal si a celor de la pct. 15 alin. (2)- (7) din Normele metodologice, locul prestarii fiind la beneficiar.
 
Prestatorul inregistrat in scop normal de TVA conform art. 316 din Codul fiscal,  trebuie sa se asigure ca clientul sau, persoana juridca  din afara comunitatii, este o persoana impozabila in baza documentelor prezentate de acesta pe orice cale (cod de identificare fiscala, numarul de inregistrare de la Registru comertului din tara sa, cont bancar,adresa, etc).
 
Factura se declara in decontul de TVA (300)  la rd. 3 si nu se raporteaza  prin declaratia 390 si nici in declaratia 394.




Raspun oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.31 din 8 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016