Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA a fost actualizata


de Victor Achim la 18 Apr. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA a fost actualizata
Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA aferenta importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii a fost actualizata de ANAF.


Concret, este vorba de cererile de rambursare a TVA pentru importurile si achizitiile de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene de catre persoanele impozabile stabilite in Romania.

Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA a fost actualizata printr-un nou ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Noul ordin ANAF pentru actualizarea procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA are rolul corelarii cu noile modificari legislative - Codul fiscal 2016 si Codul de procedura fiscala.

"Pentru a obtine o rambursare a taxei pe valoare adaugata in statul membru de rambursare, solicitantul adreseaza o cerere pe cale electronica respectivului stat membru, pe care o inainteaza organului fiscal competent in Romania, prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de ANAF", se arata in anexa ordinului.

Cererea de rambursare se va depune pana la 30 septembrie. Dupa ce o primeste, organul fiscal din Romania trimite solicitantului confirmare electronica. In cazul in care solicitantul nu a fost in perioada de rambursare persoana inregistrata in scopuri de TVA, ori daca documentele inscrise in "Lista  operatiunilor pentru care se solicita rambursarea TVA", nu au fost emise in perioada de validitate a codului de inregistrare in scopuri de TVA al persoanei impozabile in Romania, organul fiscal competent din Romania nu inainteaza cererea de rambursare statului membru de rambursare si comunica solicitantului decizia pe cale electronica.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016