Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

ANAF aduce noi modificari Declaratiei 394: formularul va fi completat din octombrie in loc de august?


de Cecilia Pavelescu la 26 Iul. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF aduce noi modificari Declaratiei 394: formularul va fi completat din octombrie in loc de august?
Formularul 394 poate fi din nou modificat. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a lansat in dezbatere publica un ordin de modificare a Declaratiei 394, insa noua forma tot nu este multumitoare pentru mediul de afaceri si acest formular este in continuare cel mai criticat document de pe site-ul Comisiei de taiat hartii infiintat de Guvernul Ciolos.


Ordinul ANAF nr. 3.769/2015 propune modificarea Declaratiei 394, iar printre cele mai importante modificari propuse se numara:

- D394 nu trebuie completat integral de la 1 august, ci de la 1 octombrie 2016
- in perioada 1 iulie - 30 septembrie, vor fi declarate numai operatiunile derulate cu persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA
- termenul de declarare pentru celelalte operatiuni din declaratie va fi prorogat, incepand cu cele aferente lunii octombrie
- va fi eliminata cerinta de a completa operatiunile cu regim special de catre persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA la incasare
- va fi eliminata si cerinta de a completa TVA aferenta livrarilor de bunuri sau a prestarilor de servicii pentru care se aplica taxarea inversa si mentinerea acesteia numai in cazul achizitiilor.

Redam Ordinul ANAF mai jos:

In temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 59 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

ART. I
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 11 din 7 ianuarie 2016, modificat prin OPANAF nr. 1105/2016, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Articolul 10 va avea urmatorul continut:
"ART. 10
Prevederile prezentului ordin se aplica pentru operatiunile efectuate pe teritoriul national, dupa cum urmeaza:
a) pentru perioada 01 iulie 2016 - 30 septembrie 2016, numai pentru operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A - C din Anexa nr.1;

b) incepand cu data de 01 octombrie 2016, declaratia se va completa integral, pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national."
2. Anexele nr. 1 si 2 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr.1 si 2 care fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. II
Directiile de specialitate din cadrul aparatului propriu al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

ART. III
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de ............. 2016.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Eugen-Dragos Doros
Bucuresti, iulie 2016.
Nr.

Citeste si Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 3769/2015 >>

 


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.63 din 4 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016