Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

ANAF simplifica Declaratia 088


de Ana Tudor la 12 Mai. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF simplifica Declaratia 088
ANAF simplifica Declaratia 088 prin reducerea numarului de intrebari, scutirea detinatorilor codului de TVA de obligatia redepunerii declaratiei si eliminarea mai multor formalitati inutile.


La debirocratizarea procesului contribuie eliminarea obligatiei depunerii cazierul fiscal si apostilarii diplomelor de studii, incadrarea veniturilor administratorilor in categorii generice fara precizarea sumelor si simplificarea declararii situatiilor de insolventa.

"ANAF a initiat aceste modificari in urma dialogului cu reprezentantii mediului de afaceri si dupa ce a identificat solutii pentru corelarea unor seturi de date deja stocate in bazele de date interne.

Pe langa obiectivele majore de crestere a conformarii voluntare si de combatere a evaziunii fiscale, ANAF urmareste si asigurarea unui program de cooperare si consultare cu mediul de afaceri in vederea identificarii problemelor si stabilirii in comun a unor solutii care sa permita eficientizarea activitatii administrative. In acest context, urmare analizarii efectelor si influentelor aplicarii procedurii de evaluare a intentiei si a capacitatii persoanelor impozabile de a desfasura activitati economice in sfera TVA, precum si analizei propunerilor venite din partea mediului de afaceri in legatura cu aceasta, a fost elaborat un proiect de ordin care modifica si completeaza atat ordinul in vigoare, cat si anexa – Declaratia 088 – simplificata in raport cu cea existenta", potrivit paginii de Facebook a institutiei.

Redam Ordinul ANAF pentru simplificarea Declaratiei 088:

Art.I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3841/2015  pentru  aprobarea  modelului  si  continutului  formularului  (088) ” Declaratie pe  propria  raspundere  pentru  evaluarea  intentiei  si  a  capacitatii  de  a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA”, publicat in  Monitorul Oficial al Romaniei,  Partea I, nr. 8 din  06 ianuarie 2016, se modifica si se  completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

” Formularul mentionat la art.1 se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile,  societati,  infiintate  in  baza  Legii  nr.  31/1990,  republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si care sunt inregistrate in scopuri de TVA potrivit  dispozitiilor  art.  316  din  Codul  fiscal,  la  solicitarea  organelor  fiscale competente, formulata in temeiul prevederilor art. 58 din Codul de procedura fiscala, in situatia in care prezinta risc fiscal, in urma selectiei efectuata in mod automat, prin  intermediul  aplicatiei  informatice dezvoltata  la  nivel  central,  in  baza  criteriilor stabilite de organul fiscal central desemnat in acest scop.”

Art.II. - Anexa la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare  Ficala nr. 3841/2015 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (088) ”  Declaratie  pe  propria  raspundere  pentru  evaluarea  intentiei  si  a  capacitatii  de  a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA”, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 8 din 06 ianuarie 2016, se modifica si se inlocuieste cu anexa la prezentul ordin.

Art.III. - Anexa face parte integranta din prezentul ordin.

Art.IV. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aplica incepand cu data publicarii.

Art.V. - Directia  generala  de  informatii  fiscale,  Directia  generala  proceduri pentru  administrarea  veniturilor,  Directia  generala  de  tehnologia informatiei  si Directia  generala  de  administrare  a  marilor  contribuabili  din  cadrul  Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, directiile generale regionale ale finantelor publice,  precum  si  unitatile  subordonate  acestora  vor  duce  la  implinire  prevederile prezentului ordin.


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016