Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cate persoane s-au inscris in prima zi in cele 2 programe de finantare nerambursabila pentru antreprenori


de Victor Achim la 13 Iul. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cate persoane s-au inscris in prima zi in cele 2 programe de finantare nerambursabila pentru antreprenori
Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a lansat primele doua din cele zece programe nationale pe care le gestioneaza anul acesta: Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata si Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.


Prin aceste programe nationale se finanteaza implementarea celor mai bune planuri de investitii/ planuri de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investitii/ afaceri facandu-se in mod automat, transparent si in timp real.

Bugetul alocat Programului de comert si servicii pentru anul 2016 este de 21.049.000 lei, prin implementarea programului in anul curent estimandu-se acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 156 de beneficiari. Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar.

"Interesul potentialilor beneficiari pentru Programul de comert si servicii este unul important. In anul 2015, de exemplu, au fost depuse 1229 de dosare si au fost create 724 de noi locuri de munca, 400 dintre acestea fiind din randul absolventilor sau somerilor. Particularitatea Programului Comert si Servicii de piata consta in capacitatea de a finanta idei foarte variate, care aduc valoare adaugata economiei", a precizat Claudiu Vrinceanu, Secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Bugetul aprobat pentru implementarea Programului dedicat femeilor antreprenor in anul 2016 este de 500.000 lei, valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil fiind de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Aplicatiile informatice de inscriere sunt active incepand de marti pe site-ul www.aippimm.ro, completarea online a planurilor se desfasoara fara probleme tehnice, iar situatia inscrierilor in prima zi, in cadrul celor doua programe nationale lansate de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, este urmatoarea:

-  Program Comert si Servicii: 227 de aplicanti s-au inregistrat cu user si parola si completeaza/ au completat planurile online de inscriere; dintre acestia, 23 aplicanti au finalizat si au trimis planurile completate si documentatia incarcata in aplicatie;

- Program Femeia Antreprenor: 72 de aplicante s-au inregistrat cu user si parola si completeaza/ au completat planurile online de inscriere; dintre acestea, 3 au finalizat si au trimis planurile completate si documentatia incarcata in aplicatie.

 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016