Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cum se completeaza corect noua Declaratie 394, de la 1 iulie


de Cecilia Pavelescu la 08 Iun. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se completeaza corect noua Declaratie 394, de la 1 iulie
Incepand cu data 1 august, firmele din Romania trebuie sa depuna la ANAF noua Declaratie 394, completata la nivelul lunii iulie, a carei complexitate a produs deja neliniste in randul operatorilor economici.


Declaratia 394 este o declaratie informativa obligatorie privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, mult mai complexa ca pana acum. Spre exemplu, numarul de sectiuni a crescut de la 4 la 9, iar volumul de informatii ce trebuie completate s-a triplat, cel putin. Noua declaratie impune raportarea plajei de facturi utilizate cu o defalcare in cazul facturilor anulate, a facturilor stornate si a autofacturilor, inscrierea valorii totale a bonurilor fiscale, inclusiv facturile simplificate si bonurile care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate, si trebuie completata chiar daca nu au fost operatiuni in perioada fiscala respectiva. Printre noile sectiuni adaugate in cadrul Declaratiei 394 se numara "persoane neinregistrate in scopuri de TVA", respectiv "persoane impozabile stabilite in afara Romaniei (atat in UE cat si in afara UE) si neinregistrate in scopuri de TVA in Romania".

Wizrom Software a adaptat deja solutiile existente, WizPro ERP si WizCount, prin care clientii companiei pot automatiza procesul de completare a Declaratiei 394 si o pot depune in termenul indicat de legiuitor.

"Acesta este un proiect la nivel european de standardizare a modului de colectare electronica de date fiscale de la persoane juridice impozabile, pentru taxe si impozite, iar Romania urmeaza aceasta tendinta de digitalizare. Avand in vedere complexitatea noii Declaratii 394, am constituit o echipa de proiect dedicata, si in plus, organizam deja seminarii din luna mai pentru clientii nostri, pentru a le usura adoptarea noului model de raportare", a declarat Adrian Bodomoiu, managing director Wizrom Software.

Firmele care nu dispun de o solutie adaptata la noua forma a Declaratiei 394 vor intampina dificultati in indeplinirea acestei cerinte obligatorii de la 1 iulie.

Wizrom Software implementeaza sisteme ERP (furnizorul cu cel mai mare numar de clienti ERP), WMS, TMS, SFA, CRM, BI si altele, avand in total 4.100 clienti activi si peste 40.000 de licente instalate.
 


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.6 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016