Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Fonduri 100% nerambursabile pentru tinerii fermieri. Depunerea cererilor se poate opri si inainte de termenul limita


de Viorica Ghinea la 21 Iul. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri 100% nerambursabile pentru tinerii fermieri. Depunerea cererilor se poate opri si inainte de termenul limita
AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale) a anuntat ca tinerii fermieri pot depune online cererile de finantare pentru fondurile europene din cadrul submasurii 6.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).


Institutia a lansat recent sesiunea de primire a solicitarilor de finantare pentru submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea se desfasoara in intervalul 15 iulie, ora 9:00 – 15 octombrie 2020, ora 16:00 sau pana la epuizarea fondurilor alocate acestei sesiuni. Este important de retinut faptul ca depunerea cererilor de finantare se poate opri inainte de termenul limita (15 octombrie 2020, ora 16:00), daca valoarea publica totala a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 150% din alocarea sesiunii. Institutia subliniaza ca in primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere NU se aplica aceasta prevedere si sesiunea ramane deschisa chiar daca suma alocata a fost epuizata.

Fondurile totale disponibile prin submasura 6.1 pentru sesiunea din acest an sunt in valoare de 43.022.207 euro, din care 20.000.000 euro reprezinta alocarea pentru tinerii fermieri din diaspora.

Institutia precizeaza ca este prima data in acest exercitiu financiar, 2014 – 2020, cand exista o alocare distincta pentru tinerii fermieri din afara granitelor tarii.

AFIR mai anunta ca pragul de calitate pentru prima etapa lunara (15 iulie – 15 august) este de 90 de puncte si scade la 85 de puncte pentru a doua etapa (16 august – 15 septembrie), iar pragul minim de depunere este de 25 de puncte, aferent perioadei 16 septembrie – 15 octombrie 2020.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, in valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro in functie de dimensiunea exploatatiei agricole (dimensiunea exploatatiei agricole se poate calcula si prin noua aplicatie pusa la dispozitia publicului pe pagina de internet a AFIR - http://so.afir.info/).

Finantarea se acorda tinerilor fermieri sub forma de suma forfetara in doua transe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in functie de implementarea corecta a Planului de afaceri, fara a depasi trei ani (cinci ani pentru exploatatiile pomicole) de la semnarea Contractului de finantare.

Cererile de finantarea se realizeaza conform Ghidului solicitantului si a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe www.afir.info, la sectiunea „Investitii PNDR” in pagina dedicata submasurii 6.1, iar depunerea documentatiei se realizeaza on-line, pe pagina oficiala de internet a Agentiei.


 

Foto: pixabay.com


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.8 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016