Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Ministerul Economiei face precizari privind sumele necheltuite de catre beneficiarii microgranturilor


de Viorica Ghinea la 04 Mar. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei face precizari privind sumele necheltuite de catre beneficiarii microgranturilor
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a facut precizari importante privind sumele necheltuite de catre beneficiarii microgranturilor si granturilor pentru capital de lucru.


Institutia a descris pasii pe care trebuie sa ii parcurga beneficiarii primelor doua masuri (M1 si M2) care au ramas cu sume necheltuite in contul dedicat schemei de ajutor deschis la banca partenera.
 
 
Iata mai jos ce trebuie sa faca beneficiarii M1 (microgranturi) si M2 (granturi pentru capital de lucru) aflati in aceasta situatie: 
 
Dupa finalizarea raportului de progres, sumele ramase neutilizate vor fi platite de catre beneficiari, prin ordin de plata, din contul personal dedicat masurii in contul Agentiei pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care apartine beneficiarul. Lista conturilor aferente AIMMAIPE de care apartin beneficiarii se regaseste pe site-ul www.imm.gov.ro, atasat acestui comunicat, precum si la nivelul bancii partenere, pentru fiecare dintre cele doua masuri de sprijin.
 
Banca partenera poate informa suplimentar beneficiarul asupra coordonatelor conturilor AIMMAIPE in care urmeaza a fi virate sumele ramase necheltuite. Pentru a nu exista situatii in care beneficiarii vireaza in alt cont sumele ramase necheltuite, dupa identificarea contului aferent AIMMAIPE de care apartin pe lista postata mai jos, pe site-ul www.imm.gov.ro, rugam beneficiarii sa confirme contul cu institutia de credit partenera.
 
 
Dupa efectuarea platii sumei neutilizate si in momentul in care va fi operationalizat modulul informatic, beneficiarii vor incarca in aplicatie ordinul de plata, subliniaza institutia. 
 
 Ultimul pas este acela de inchidere a contului dedicat, in functie de procedura interna a bancii partenere.
 
Modulul prin care vor putea fi incarcate OP-urile in platforma va fi gata pana la jumatatea lunii martie, mai informeaza Ministerul Economiei.
 
Regasiti, mai jos, lista conturilor IBAN aferente fiecarei agentii, structurate pe banci partenere si pentru fiecare masura in parte.
 
Conturi Agentii Masura 1 _Masura 2.xlsx  
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016