Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Reguli noi pentru inmatricularea vehiculelor


de Ana Tudor la 21 Iun. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli noi pentru inmatricularea vehiculelor
Guvernul impune noi reguli pentru inmatricularea vehiculelor, iar soferii care nu platesc taxele la timp risca suspendarea inmatricularii.


Conform unui proiect de ordonanta de urgenta, Executivul si-a propus sa interconecteze bazele de date ale Politiei si ale autoritatilor fiscale si sa suspende inmatricularea pentru cumparatorii de autovehicule care nu platesc taxele de detinere si inmatriculare in termen de 60 de zile.

"Inmatricularea vehiculelor se suspenda de drept, in cazul proprietarilor care nu si-au indeplinit in termen obligatiile (in termen de 60 de zile - n.r.), incepand cu prima zi dupa implinirea acestui termen. Autoritatile fiscale competente comunica autoritatii competente indeplinirea obligatiilor restante, in termen de 48 de ore de la indeplinirea acestora. La primirea comunicarii, autoritatea competenta revoca masura suspendarii inmatricularii", se arata in proiect.

Masura face parte dintr-un proiect de OUG privind debirocratizarea, care isi propune sa modifice OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la capitolul inmatricularea vehiculelor.

"Autoritatea competenta transmite autoritatilor fiscale competente situatia vehiculelor inscrise/transcrise in evidentele proprii, in primele 5 zile ale lunii pentru luna precedenta.

In termen de 60 de zile de la data inscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de inmatriculare este obligat sa-si indeplineasca obligatiile de natura fiscala/financiara prevazute de lege cu privire la detinerea si inmatricularea vehiculelor", se mai arata in proiect.

Proiectul de OUG privind debirocratizarea se afla momentan in dezbatere publica.


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016