Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Tichetele sociale de 250 lei vor fi distribuite de la 1 iunie


de Viorica Ghinea la 31 Mai. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tichetele sociale de 250 lei vor fi distribuite de la 1 iunie
MIPE (Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene) a anuntat ca va incepe emiterea si distribuirea voucherelor sociale de la 1 iunie.


Institutia va demara procesul de emitere, distribuire si incarcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru Romania”. Tichetele cu valoare nominala de cate 250 lei, destinate persoanelor aflate in situatii de deprivare materiala sau risc de saracie, fac parte din cea mai importanta initiativa de acest gen derulata pana acum din perspectiva numarului de beneficiari.
 
Astfel, peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete pentru achizitia de produse alimentare in valoare de 3,1 miliarde de lei. O premiera, de asemenea, o reprezinta sursa multipla de finantare, atat din bugetul de stat, cat si din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 precum si din viitoarea perioada de programare 2021-2027 prin Programul Operational Incluziune si Demnitate Sociala (POIDS).
 
Initiativa acordarii cu promptitudine a tichetelor sociale reprezinta in sine o serie de premiere in administratia centrala, efort care nu ar fi fost posibil fara o mobilizare si sincronizare a mai multor ministere, companii nationale si private”, explica ministrul Marcel Bolos anvergura demersului prin care, in doua saptamani de la demarare, peste 2,5 milioane de romani vor putea cumpara alimente in aceasta perioada dificila. „Incepand cu identificarea beneficiarilor din categorii vulnerabile diferite, contractarea si evident productia unui numar atat de mare de carduri, sincronizarea si validarea listelor de beneficiari intre Ministerul Muncii si ANAF, distributia la nivel national si incarcarea o data la doua luni a acestor carduri, toate acestea reprezinta un exemplu de solidaritate si de mobilizare la nivelul Guvernului. Negocierile cu Comisia Europeana, mecanismele de finantare din surse multiple si alte inovatii in finantarea europeana nici nu mai conteaza in momentul in care romanii cu probleme financiare grave vor primi primele semne de sprijin”.
 

Care sunt categoriile care vor primi vouchere sociale? 

a). Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
b). Persoanele incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
c). Familiile cu cel putin 2 copii in intretinere, ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
d). Familiile monoparentale ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
e). Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare.
f). Persoanele fara adapost, asa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.
 

Calendarul distributiei voucherelor incarcate o data la 2 luni, in 4 transe

La 17 mai, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a semnat contractele cu institutiile private care au castigat achizitia directa si se vor ocupa de emiterea cardurilor: Edenred, Sodexo si UpRomania, livrarea catre beneficiari fiind asigurata de Compania Nationala Posta Romana cu care s-a semnat „Conventia de etichetare, colectare si distributie a tichetelor sociale emise pe suport electronic” in data de 18 mai.
 
Mecanismul de distribuire prevede trei etape: emiterea cardurilor de catre unitatile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor si inserarea CIP-ului), distribuirea prin intermediul CN Posta Romana si incarcarea valorica a cardurilor.
 
Voucherele sociale vor fi acordate in patru transe, reprezentantii MIPE avand in vedere ca la jumatatea lunii iulie, dupa evaluarea implementarii primei etape, sa adapteze calendarul urmatoarelor transe pentru ca beneficiarii sa poata utiliza cat mai urgent voucherele pentru achizitionarea alimentelor si meselor calde.
 

 
Sursa foto: Pixabay.com
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016