Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Care este pretul mediu al apartamentelor din Bucuresti


de Victor Achim la 27 Iul. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este pretul mediu al apartamentelor din Bucuresti
Pretul mediu pentru o locuinta din Capitala se situeaza in jurul valorii de 1.000 euro/mp, avand posibilitatea sa ajunga chiar si la 2.500 euro /mp. , arata o analiza realizata de RE/MAX Properties, una dintre cele 3 francize din Bucuresti ale RE/MAX Romania, parte a liderului mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment.


Astfel, in zona Aviatorilor, cea mai scumpa din Bucuresti, preturile medii pe metru patrat ajung chiar si la 2.500 euro, aceasta fiind urmata de zona de Nord unde costurile se situeaza la 2.200 euro/mp. In Floreasca insa, in functie de vechimea imobilului, preturile pot varia intre 900 si 1.700 euro/mp, in timp ce pentru o locuinta in cartiere precum Titan sau Berceni, se achita intre 700 si 850 euro/mp.

„Bineinteles, preturile variaza dramatic de la o zona la alta in functie de facilitati precum accesul la mijloacele de transport, apropierea fata de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul constructiei imobilului, dar si finisajele apartamentului aduc un impact in valoarea finala a locuintei”, a afirmat Madalina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties.

75% din tranzactii, efectuate prin credit bancar

Referitor la modalitatea de achizitie a acestora, reprezentata companiei afirma faptul ca modul accelerat in care se construiesc complexe imobiliare in zonele periferice ale Capitalei a modificat in mare masura ponderea tipurilor de achizitii. Astfel, in cazul noilor proiecte, tranzactiile prin credit bancar reprezinta 90% din total. Luand in considerare si piata centrala, ultracentrala si zona de Nord a Bucurestiului, creste numarul tranzactiilor in numerar, dar media intregii piete inclina tot in favoarea creditelor bancare, acestea reprezentand 75% din totalul tranzactiilor.

In ceea ce priveste cele mai bine vandute tipuri de apartamente, reprezentanta RE/MAX mentioneaza ca locuintele cu doua si trei camere se mentin in topul solicitarilor bucurestenilor. Potrivit acesteia, motivul este de ordin financiar, intrucat pe segmentul apartamentelor de doua camere, preturile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru intretinere sunt la fel de usor de suportat.

„In plus, o astfel de locuinta reprezinta un start bun atat pentru o familie aflata la inceput de drum, cat si pentru un tanar care isi doreste prima sa casa, ori pentru un cuplu la varsta a treia care se afla intr-un proces de tranzitie si de reducere a spatiului locuibil. Pe de alta parte, la categoria apartamentelor de trei camere se inscriu, de regula, familile care au deja cel putin un copil”, a completat Madalina Vasile.

Pe segmentul rezidential cu preturi accesibile, clientii sunt reprezentanti, de cele mai multe ori, de tineri cu media de varsta intre 25 – 30 ani, aflati la prima lor locuinta. Din considerente financiare, acestia opteaza, de regula, pentru zonele periferice din Bucuresti. Pe de alta parte, insa, clientii cu media de varsta de aproximativ 40 ani se afla in cautarea unui „upgrade imobiliar”, sau sunt interesati de investitii pe termen lung.

Vanzarea terenurilor, resuscitata datorita necesarului de locuinte

In ultimul an si jumatate, vanzarea terenurilor a cunoscut un trend ascendent, majoritatea solicitarilor fiind pentru terenuri potrivite pentru ridicarea proiectelor imobiliare, de la mici dimensiuni pana la complexe ample, de sute de apartamente.

„Din punct de vedere al volumului, cele mai multe tranzactii sunt, desigur, pe segmentul rezidential. Valoric, insa, investitorii au cel mai important cuvant de spus, iar acestia cauta oportunitati de extindere atat in Bucuresti, cat si in zone adiacente acestuia”, a completat reprezentanta RE/MAX Properties.

In ceea ce priveste segmentul comercial, cele mai multe tranzactii sunt reprezentate de spatiile comerciale ale caror preturi variaza intre 300.000 - 500.000 euro, preturile acestora fiind motivate de localizarea spatiului si oferirea unui vad comercial.


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016