Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Finantare online pentru IMM-uri: cum se obtine si ce avantaje are?


de Redactia PortalPFA la 06 Dec. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare online pentru IMM-uri: cum se obtine si ce avantaje are?
Fundamentul unei afaceri de succes este constituit de idei. Dezvoltarea si implementarea lor intr-un plan de afaceri, identificarea resurselor, precum si managementul sunt elemente necesare intr-un proces de transformare a acestor idei in oportunitati financiare. Odata ce sunt stabilite si recunoscute ca fiind viabile, intervine procesul de finantare cu ajutorul caruia oportunitatile se transforma in afaceri profitabile pentru antreprenori si comunitati.


Exista numeroase modalitati pe piata autohtona prin intermediul carora intreprinderile mici si mijlocii pot obtine o finantare, de la fonduri nerambursabile si microfinantari la credite bancare. Acestea pot fi alese in functie de activitatea afacerii si de obiectivele pe termen scurt, mediu si lung ale antreprenorilor.

Fondurile nerambursabile

Una dintre modalitatile de finantare este reprezentata de fondurile nerambursabile care provin din surse externe, precum Uniunea Europeana, institutii guvernamentale si non-guvernamentale, si care presupun indeplinirea unor conditii de cofinantare si o documentatie riguroasa pentru a intra in procesul de aprobare.

Microfinantarea

O alta modalitate de finantare a unei afaceri este reprezentata de microfinantare, care se adreseaza exclusiv firmelor mici si mijlocii. Aceasta presupune, ca si in cazul fondurilor nerambursabile, indeplinirea anumitor conditii de eligibilitate si o documentatie destul de riguroasa pentru obtinerea unei finantari. In acest caz, procesul de aprobare are loc in intervale scurte de timp, insa comisioanele si dobanzile sunt mai ridicate decat in cazul finantarilor obtinute prin intermediul institutiilor bancare.

Creditele bancare

Una dintre cele mai eficiente si mai populare modalitati de obtinere a unei finantari pentru IMM-uri, in cazul in care fondurile proprii nu pot sustine planurile de crestere, sunt instrumentele de creditare pentru persoane juridice, puse la dispozitie de catre institutiile bancare. Acestea sunt credite IMM si reprezinta capitalul necesar care poate fi accesat de catre o afacere in vederea finantarii activitatii acesteia.

Piata autohtona ofera in prezent un acces facil la numeroase produse financiare de credit IMM, care raspund prompt nevoilor de finantare ale unei intreprinderi. Principalele caracteristici ale unei finantari optime sunt:

  • satisfacerea nevoilor antreprenorului;

  • generarea de valoare adaugata afacerii, valoare ce va contribui ulterior la rambursarea creditului;

  • indeplinirea cumulativa a conditiilor solicitate de catre institutia finantatoare, prin prisma principiilor bancare de prudenta.

Prin obtinerea de credite IMM, dezvoltarea unei astfel de intreprinderi este mult mai facila, indiferent ca este vorba despre deschiderea unui nou sediu, achizitia de echipamente si tehnologii avansate sau plata datoriilor catre furnizori. In functie de institutia aleasa, un credit IMM poate fi aprobat online in mai putin de 24 de ore, cu minimum de documente solicitate si fara nevoia de a dispune de garantii materiale.

Un astfel de credit IMM online cu un proces rapid de aprobare si consultanta inclusa iti ofera avantajul de a te concentra pe dezvoltarea firmei, fara a mai fi nevoit sa petreci timp fizic la ghisee sau birouri de consultanta. Fiind antreprenor, este important ca atentia ta sa se indrepte spre identificarea de noi oportunitati si modalitati prin care afacerea sa prospere si sa se adapteze in permanenta la schimbarile pietei, astfel incat sa fie mereu cu un pas inaintea competitiei.

Principalele beneficii pe care le obtii accesand credite IMM online:

  • operatiuni 100% online, fara deplasari suplimentare – completezi cererea de credit online care dureaza cateva minute;

  • documentatie redusa – incarci pe platforma un numar minim de documente (act constitutiv, certificat de inregistrare, CI administrator, extras de cont, ultima balanta de verificare) necesare pentru analiza ulterioara;

  • rapiditate – primesti raspuns la solicitarea ta in maximum 24 de ore;

  • rate lunare egale;

  • fara garantii materiale.

Avand in vedere ca in prezent obtinerea unei finantari pentru IMM este usor accesibila online, lipsa fondurilor nu mai constituie un obstacol in calea dezvoltarii unei afaceri. Cu ajutorul unui credit online, intreprinderile pot cunoaste o dezvoltare accelerata intr-un timp foarte scurt, oferind astfel antreprenorilor experiente provocatoare si satisfactii deosebite.

Sursa foto: freepik


Redactia PortalPFA Autor: Redactia PortalPFA

Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016