Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Incep INSCRIERILE pentru noua editie a programului Rabla pentru electrocasnice


de Viorica Ghinea la 10 Nov. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incep INSCRIERILE pentru noua editie a programului Rabla pentru electrocasnice
Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) informeaza ca va incepe in curand cea de-a doua editie a Programului Rabla pentru Electrocasnice.


Incepand de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00, AFM organizeaza o noua sesiune pentru Programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.
 
Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat inca de la inceput de un succes urias in randul populatiei, astfel ca am luat hotararea ca bugetul alocat in anul 2022 sa fie cel mai mare de pana acum, alocand 100 milioane pentru cele doua sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult fata de anul trecut. Reamintim tuturor celor interesati sa participe in program, in oricare dintre etape, ca este necesar sa isi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veti putea selecta electrocasnicele dorite in fiecare dintre cele trei etape. In cazul in care aveti deja un cont de utilizator, creat in editiile anterioare ale programului, nu trebuie sa va creati alt cont, ci doar sa va autentificati utilizand adresa de e-mail si parola setata de dumneavoastra. In cazul in care ati uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmand pasii descrisi in aplicatia informatica”, a declarat presedintele AFM, Laurentiu-Adrian NECULAESCU.
 
 
Persoanele fizice au la dispozitie 5 zile in vederea inscrierii in program prin crearea contului de utilizator in aplicatia informatica incepand de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00.
 
Dupa inscrierea solicitantilor prin crearea conturilor de utilizator, demareaza etapele de selectie, in aplicatia informatica, a voucherelor aferente echipamentelor incluse in program.
 
Calendarul de desfasurare a programului pentru aceasta sesiune este urmatorul:
 
- Inscrierea persoanelor fizice in aplicatie, prin crearea conturilor de utilizator (21.11.2022, ora 1000 – 25.11.2022, ora 2359);
- Etapa I: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (05.12.2022, ora 1000 - 09.12.2022, ora 2359, sau pana la epuizarea bugetului), avand un buget de 25.000 mii lei;
- Etapa II: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile si tabletele (12.12.2022, ora 1000 - 16.12.2022, ora 2359 sau pana la epuizarea bugetului), avand un buget de 10.000 mii lei;
- Etapa III: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (19.12.2022, ora 1000 – 23.12.2022, ora 2359 sau pana la epuizarea bugetului), avand un buget de 15.000 mii lei.
 
Perioada de derulare a unei etape de selectie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau pana la epuizarea bugetului alocat etapei respective.
Bugetul alocat pentru cea de-a doua editie a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapa in parte. 
Rabla pentru electrocasnice - echipamente si voucherele aferente
 
Echipamentele incluse in program si sumele aferente fiecarui echipament sunt:
 
- 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C;
- 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D;
- 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
- 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E;
- 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
- 500 de lei pentru laptopuri;
- 300 de lei pentru tablete.
 
 Voucherul este nominal si netransmisibil si nu poate fi utilizat decat de persoana careia i-a fost emis, in urma inscrierii in aplicatia informatica.
 
Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validarii acestora de catre AFM, termen in care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizarii la un comerciant validat, formalitatile de achizitionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot intr-un termen de 7 zile.
Persoana fizica care a selectat un voucher in prima editie si ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeasi categorie pe parcursul aceluiasi an calendaristic. De asemenea, persoana fizica care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelasi tip de voucher pe parcursul aceluiasi an calendaristic.
 
Listele cu beneficiarii aprobati vor fi publicate pe site-ul institutiei, www.afm.ro, la sectiunea dedicata programului.
 
 
AFM mentioneaza ca toate conturile comerciantilor, create in editiile anterioare ale Programului, raman valabile si pot fi utilizate si in sesiunile de anul acesta.
 
 
Sursa foto: Unsplash.com
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016