Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

InvestRomania a lansat Ghidul Exportatorului Roman


de Cecilia Pavelescu la 27 Sep. 2016
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

InvestRomania a lansat Ghidul Exportatorului Roman
InvestRomania a lansat recent Ghidul Exportatorului Roman. Manuel Costescu, Secretar de Stat, a prezentat proiectul in cadrul unei sesiuni online pe Facebook si a raspuns intrebarilor pe pagina de Facebook a institutiei (@investro).


Ghidul Exportatorului Roman este un instrument ce vine in completarea Strategiei nationale de export 2014-2020, aprobata prin HG 395/2014 si are scopul de a pune laolalta informatiile despre potentialul de export al Romaniei si cele solicitate des de exportatorii romani precum si modalitati de a initia procesul de export.

"Povestea fiecarui exportator este diferita. Unele firme exporta deja si o fac foarte bine, au succes pe pietele globale si au reusit sa patrunda pe toate continentele cu diverse produse. Unele reusesc sa faca afaceri in peste 50 de state, cu sute de categorii de produse, iar altele sunt in faza in care exploreaza posibilitatea de a se extinde in afara granitelor tarii. Acest ghid al exportatorului intentioneaza sa ajute atat firmele care sunt in pragul globalizarii, cat si pe cele care deja au iesit in afara Romaniei si cauta in continuare noi destinatii pentru a beneficia de avantajele pe care le ofera o piata mai mare de desfacere" a declarat Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania.

Ghidul Exportatorului Roman este structurat pe sase capitole, precum: "Situatia macroeconomica", "Evolutia Exporturilor Romaniei", "Analiza structurala a exporturilor", "Analiza firmelor exportatoare", ultimele doua constand in pasii pentru procedurile de export si studiile de caz privind destinatiile de export, acestea impartite, la randul lor, intr-o serie de subsectiuni.

Ghidul va fi lansat spre consultare timp de o luna si va fi completat cu alte informatii relevante primite atat de la exportatori, asociatii cat si de la reteaua de atasati comerciali, astfel incat toate partile implicate in procesul de export sa-si spuna punctul de vedere si sa existe un cadru informational cat mai extins. O varianta finala a ghidului va fi disponibila in luna octombrie.

InvestRomania (Departamentul de Promovare a Investitiilor si Comertului) din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri este institutia guvernamentala ce are scopul de a oferi sprijin investitorilor straini in Romania si exportatorilor. Obiectivul sau este acela de a atrage si de a facilita investitiile straine directe in Romania si de a contribui la dezvoltarea potentialului de export al tarii. Institutia are atributii in coordonarea, monitorizarea si aplicarea politicii Guvernului la nivel national in domeniul promovarii investitiilor si comertului.

Ghidul Exportatorului Roman poate fi descarcat AICI.

 


Autor: Cecilia Pavelescu

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016