Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

MF lanseaza o noua editie a programului de titluri de stat FIDELIS. Dobanda mai buna pentru donatorii de sange


de Alina Ilie la 14 Iul. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MF lanseaza o noua editie a programului de titluri de stat FIDELIS. Dobanda mai buna pentru donatorii de sange
Ministerul Finantelor continua parteneriatul cu Morning Glory si Rock FM, printr-o noua editie, cea de-a doua, a programului de titluri de stat FIDELIS in care se ofera o transa speciala donatorilor de sange.


„Dupa o prima editie a programului FIDELIS din 2023 care a adus 1000 noi donatori si investitii de 3,06 miliarde lei, am vrut ca acest demers de succes, intre Ministerul Finantelor si Rock FM sa continue, pentru ca incurajam donarea cu cele mai mari dobanzi pentru cei care vor sa isi investeasca economiile in titluri de stat. Pe langa dobanda de 7,3%, oferim si un prag de subscriere de zece ori mai mic pentru donatori, de la 5.000 la doar 500 de lei. Fiecare dintre noi poate fi un ambasador al acestei initiative, indemnand familia, prietenii, colegii si comunitatea in general sa se alature eforturilor noastre de a face uitata afirmatia ca in Romania este lipsa acuta de sange. O singura donatie de sange poate fi impartita in mai multe componente, care pot ajuta la tratarea unor afectiuni grave, accidente, interventii chirurgicale si boli cronice; fie ca este vorba de un pacient intr-un spital, un nou-nascut prematur sau o persoana aflata intr-o situatie de urgenta. Colegii au efectuat demersurile pentru a avea un centru de colectare si in sediul ministerului. Va indemn cu caldura sa donati si sa faceti diferenta. Da, programul zilnic poate fi aglomerat, dar va asigur ca fiecare clipa dedicata acestui proces este o investitie, atunci cand rezultatul este sansa la viata pentru altcineva”, a transmis ministrul Marcel Bolos.
 

Donezi sange si ai cea mai buna dobanda

 
Astfel, investitorii care se vor alatura campaniei "Romania are sange de rocker" vor beneficia de dobanda de 7,3% pentru achizitia de titluri de stat emise in lei, cu scadenta la un an, cea mai mare oferita in cadrul acestei editii.
 
De asemenea, un alt beneficiu oferit investitorilor donatori este scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de conditiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donarii de sange incepand cu 1 ianuarie 2023.
 
Perioada de desfasurare a acestei editii este 17 – 28 iulie.
 
Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.
 
In afara de transa speciala, editia FIDELIS care debuteaza pe 17 iulie va contine si emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat in lei, cu scadente de 1 an si 3 ani si dobanzi anuale de 6,30% si respectiv 7,20%, si titluri de stat in euro, cu scadente de 1 an si 5 ani si dobanzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%.
 
Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
 
Comisioane zero si castiguri neimpozabile
 
In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.
 
Detinatorii de titluri de stat FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.
 
Informatii privind termenii si conditiile financiare aferente emisiunii in cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la sectiunea Datorie Publica si pe paginile institutiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro; www.brd.ro; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS).
 

Ce trebuie sa stii daca donezi sange

 
Pentru a putea dona sange trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
 
- sa ai varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani;
- sa fii cetatean roman sau (in cazul strainilor) sa ai rezidenta legala pe teritoriul Romaniei de minim 1 an si sa poti comunica minimal in limba romana;
- sa ai la tine un act de identitate valabil (C.I., pasaport, carnet de conducere, carnet militar);
- sa ai o stare generala fizica si psihica buna;
- sa ai greutatea >/= 50 kg;
- sa ai tensiunea arteriala sistolica intre 10 si 18 mmHg;
- sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimele 6 luni;
- sa nu fii in evidenta cu diverse afectiuni in tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infectioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.);
- sa nu ai predispozitie la sangerare prelungita in caz de leziuni;
- femeile sa nu fie: insarcinate, in perioada de lauzie, de alaptare, in perioada menstruala sau la mai putin de 5 zile de la ultima zi a ciclului menstrual;
- rezultatele analizelor din sangele prelevat din deget, inainte de donare, sa fie in limitele acceptabile pentru donare (hemoglobina, glicemie, calciu, trombocite);
- vene vizibile, bine conturate. Locul punctiei sa nu aiba eczeme sau iritatii.
 

Ce alte beneficii au donatorii

 
Alte beneficii pentru donatori:
 
- adeverinta pentru transport, redus cu 50% pe metrou si RATB;
- o zi libera, platita, de la munca, sau adeverinta pentru scoala/ facultate;
- bonuri de masa in valoare de 67 lei, valabile pana la sfarsitul anului;
- o data pe an donatorii pot face un set complet de analize de sange, gratuit, la Centrul de Transfuzie Sanguina (la minim 1 luna distanta fata de ultima donare).


Foto: pixabay.com
 

Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016