Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

ANAF anunta simplificarea Declaratiei 088


de Ana Tudor la 17 Iun. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF anunta simplificarea Declaratiei 088
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat in mod public continuarea simplificarii Declaratiei 088 - "Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA".


Simplificarea Declaratiei 088, potrivit ANAF, se va face prin diminuarea numarului de intrebari si eliminarea obligatiei de a anexa sapte tipuri de documente: act privind sediul social, act privind sediul secundar, act privind domiciliul fiscal, contract de munca, adeverinta de venit, extras de cont si diploma de studii.

Incadrarea veniturilor administratorilor in categorii generice fara precizarea sumelor si facilitarea declararii situatiilor de insolventa accentueaza caracterul simplificat al noii Declaratii 088.

Astfel, daca in prezent formularul contine 20 intrebari si este necesara anexarea a 11 tipuri de documente in total, incepand cu 1 iulie 2016 Declaratia 088 va avea 13 intrebari, fiind necesara anexarea a doar patru tipuri de documente in total.

Un aspect important este ca informatiile rezultate din Declaratia 088 sunt analizate doar agregat, in ansamblul lor, printr-un algoritm informatic automatizat, iar evaluarea izolata a unui singur criteriu, precum nivelul studiilor, este irelevanta pentru atribuirea codului de TVA.

ANAF a publicat in 11 mai proiectul initial al Declaratiei 088, iar consultarile cu reprezentantii mediului de afaceri au continuat. ANAF a intensificat procesul de solutionare a problemelor tehnice, care blocau schimbul interinstitutional de informatii, si va publica proiectul actualizat in baza acestor consultari. In prezent, se analizeaza modalitatea tehnica a reducerii numarului declaratiilor prin preluarea informatiilor din D088 si in alte declaratii si formulare obligatorii.

Sursa: ANAF


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016