Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Este OFICIAL! Noul formular 230 a intrat in vigoare. Vezi ultimele modificari!


de Viorica Ghinea la 06 Mar. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este OFICIAL! Noul formular 230 a intrat in vigoare. Vezi ultimele modificari!
UPDATE in 6 martie 2020. Ultimele modificari aduse formularului 230 au fost oficializate prin Ordinul nr. 614/2020. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 181 din 5 martie 2020 si modifca Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 147/2020. S-a dorit trecerea la un formular simplificat pentru directionarea unei sume din impozitul pe venit aferent anului 2019, aceasta fiind a treia varianta, catre entitatile non-profit sau unitatile de cult, a unei sume din impozitul de venit aferent anului 2019, potrivit unui comunicat al institutiilor.


Formularul 230 se depune in continuare pana la data de 25 mai 2020, pentru impozitul aferent anului 2019.


IMPORTANT!

In cazul formularelor 230 inregistrate la organul fiscal central competent pana la data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, optiunea contribuabililor referitoare la directionarea unei sume din impozitul anual datorat, incepand cu anul 2019, ramane valabila.

Noul formular vine in intampinarea cererilor exprimate de catre o parte din societatea civila si nu va afecta in niciun fel sumele deja directionate prin cele doua formulare alternative, care vor putea fi utilizate in continuare, in functie de optiunile fiecaruia, potrivit unui comunicat mai vechi al Finantelor.

Avand in vedere ca, in cursul anului anterior, masura privind sustinerea entitatilor nonprofit, a unitatilor de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificata incepand cu veniturile lunii aprilie 2019, persoanele fizice care opteaza pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit, utilizeaza, in prezent, cele doua formulare aferente:

  • perioadei 1 ianuarie - 31 martie 2019, formularul 230 aprobat prin Ordinul presedintelui ANAF nr.50/2019.
     
  • perioadei 1 aprilie - 31 decembrie 2019, formularul 230, aprobat prin Ordinul presedintelui ANAF nr.147/2020, care corespunde reglementarilor legale in vigoare in perioada mentionata.


In comunicat se specifica faptul ca cele doua formulare se utilizeaza numai de contribuabilii care au realizat, in anul 2019, venituri din salarii si din pensii, precum si din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva.

Publicarea noului formular 230, nu exclude posibilitatea utilizarii si depunerii la organul fiscal, in continuare a formularelor initiale, dedicate celor doua perioade aferente anului 2019, mai anunta reprezentantii Finantelor Publice.

Astfel, optiunea persoanelor fizice privind distribuirea sumelor din impozitul pe venit aferent anului 2019, poate fi exercitata pana la data de 25 mai 2020, utilizand oricare dintre formulare, respectiv:

a) formularele existente, dedicate celor doua perioade, situatie in care se utilizeaza cate un formular pentru fiecare perioada, sau
b) formularul unic simplificat, in care sunt cuprinse cele doua perioade.

 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016