Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Modelul de invitatie pentru audiere in cazul verificarii documentare


de Alina Ilie la 12 Iul. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modelul de invitatie pentru audiere in cazul verificarii documentare
In vederea aplicarii prevederilor art. 149 alin (5) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, a fost modificata si completata Anexa nr. 2 la OpANAF 3666/2020 privind aprobarea modelului si continutului formularelor si documentelor utilizate in activitatea de verificare documentara, respectiv modelul Invitatiei pentru audiere.


Invitatia pentru audiere va fi utilizata de structurile cu atributie de inspectie fiscala, de structurile cu atributii de control antifrauda si de structurile cu atributii de verificare a situatiei fiscale personale competente sa efectueze actiuni de verificare documentara.
 
Contribuabilii care primesc astfel de invitatie au posibilitatea de a-si exprima oral punctul de vedere cu privire la constatarile organelor fiscale cu ocazia audierii, precum si in scris in termen de cinci zile lucratoare de la data audierii. Termenul poate fi prelungit cu cel mult 5 zile lucratoare, numai pentru motive justificate, cu acordul conducatorului organului de control.
 
Punctul de vedere fata de constatarile din proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare/Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare poate fi transmis prin mijloace electronice de transmitere la distanta (Spatiul Privat Virtual), prin e-mail, prin posta cu scrisoare recomandata de primire sau prin depunerea la registratura organului fiscal.
 
Audierea in legatura cu constatarile din proiectul Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale principale stabilite ca urmare a verificarii documentare /Dispozitiei de masuri ca urmare a verificarii documentare poate avea loc fie prin prezentarea la sediul organului de control sau prin intermediul sistemelor electronice de comunicare la distanta care asigura conexiunea audio-video.
 
In cazul in care optiunea contribuabilului este pentru folosirea sistemelor electronice de comunicare la distanta care asigura conexiunea audio-video, organul fiscal va trebui informat cu cel putin 24 de ore inainte de ora stabilita pentru audiere.

Iata, mai jos, modelul invitatiei pentru audiere:

 
Baza legala: OPANAF 927/2023 pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.666/2020 privind aprobarea modelului si continutului formularelor si documentelor utilizate in activitatea de verificare documentara publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 587/28.06.2023
 
 
Foto: pixabay.com

Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016