ANAF informeaza contribuabilii privind obligatiile fiscale restante
de Alina Ilie la 24 Oct. 2023
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"In temeiul prevederilor art. 7 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, ne manifestam rolul activ, in sensul de a va instiinta cu privire la faptul ca inregistrati in evidenta fiscala obligatii fiscale restante, reprezentand impozite si/sau contributii sociale cu retinere la sursa, a caror neplata in termen de 60 de zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, constituie infractiune.
Precizam ca, potrivit art. 61 alin. (1) din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare, ”constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amenda retinerea si neplata, incasarea si neplata, in cel mult 60 de zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege”.
Prin urmare, va comunicam faptul ca, figurati in evidenta fiscala cu obligatii fiscale restante reprezentand impozite si/sau contributiilor sociale cu retinere la sursa, a caror scadenta/termen de plata s-a implinit dupa data de 01 martie 2022 si care se incadreaza in prevederile legale anterior invocate.
Pentru a va consulta situatia fiscala actualizata, puteti accesa din Spatiul Privat Virtual fisa pe platitor.
Pentru a nu intra sub incidenta prevederilor mai sus mentionate, va recomandam sa achitati, de indata, aceste obligatii fiscale ori sa solicitati acordarea uneia dintre facilitatile fiscale in vigoare, respectiv:
a) esalonarea la plata, reglementata de art. 184 – art. 209 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu prevederile Ordinului presedintelui A.N.A.F. nr. 90/2016 pentru aprobarea continutului cererii de acordare a esalonarii la plata si a documentelor justificative anexate acesteia, precum si a Procedurii de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) esalonarea la plata, in forma simplificata, reglementata de art. 209^1 –art. 209^14 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu prevederile Ordinului presedintelui A.N.A.F. nr. 1767/2021 pentru aprobarea Procedurii de acordare a esalonarii la plata, in forma simplificata, de catre organul fiscal central;
c) restructurarea obligatiilor bugetare, reglementata de Capitolul I din Ordonanta Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, cumodificarile si completarile ulterioare, coroborat cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2810/2021 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul in care, la momentul primirii prezentei, ati achitat obligatiile de plata, va multumim pentru conformare!"
Foto: pixabay.com
Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata.
Autor: Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult