Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Anunt MF: e-Factura simplificata, pentru firmele mici, va fi disponibila de miercuri


de Alina Ilie la 05 Mar. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt MF: e-Factura simplificata, pentru firmele mici, va fi disponibila de miercuri
Ministrul Finantelor a anuntat ca e-Factura simplificata destinata firmelor mici va fi disponibila incepand de miercuri, 6 martie 2024. Aceasta initiativa vine in intampinarea nevoilor microintreprinderilor si PFA-urilor care gestioneaza un volum redus de facturi.


Ministerul Finantelor a dezvoltat o aplicatie simplificata ca raspuns la dificultatile intampinate de multi antreprenori in utilizarea sistemului e-Factura. Potrivit reprezentantilor ANAF, aceasta aplicatie este conceputa pentru a fi mai usor de utilizat si se adreseaza in special afacerilor mici, care emit un numar redus de facturi lunar. Astfel, prin intermediul acestei solutii simplificate, se urmareste facilitarea procesului de facturare si conformitate fiscala. 

Sistemul e-Factura, simplificat pentru afacerile mici. Aplicatia va fi disponibila de miercuri

Luni au avut loc ultimele teste pe aplicatia simplificata destinata firmelor mici, conform declaratiilor Ministrului Finantelor, Marcel Bolos, la Palatul Parlamentului. Potrivit acestuia, e-Factura simplificata va fi disponibila pentru utilizare incepand de miercuri.

e-Factura minimal: numarul de campuri de completat a fost redus de la 160 la 50

„Astazi am avut ultimele teste pe e-Factura minimal. Sper ca incepand de miercuri sa poata sa fie folosita de catre toti. (…) Inseamna ca am simplificat-o la maxim. Ca sa aveti o imagine asupra a ceea ce inseamna simplificarea – am redus numarul de campuri de la 160 la 50, astfel incat contribuabili mici sa poata sa foloseasca e-Factura si sa fie mult mai prietenoasa sau pot sa foloseasca astfel incat astazi cele 50 de milioane de facturi cu o valoare de peste 550 de miliarde de lei sa deserveasca statul roman in colectarea impozitelor si taxelor”, a declarat Bolos la Palatul Parlamentului.

Totodata, a amintit ca masurile avute in vedere sunt cele de control al deficitului bugetar si control al cheltuielilor statului, lucru realizat prin deschiderile de credite bugetare, potrivit Agerpres.

Ce a mai declarat Ministrul Finantelor cu privire la noi masuri fiscale

„Mai multe masuri de monitorizare avem in vedere. Masurile pe care noi le-am avut in trecut – cele care tin de plafonarea cheltuielilor sau cele care tin de anumite tipuri de cheltuieli care sa fie in anumite limite – sunt prematur de discutat acum.
Trimestrul I va fi hotarator pentru ceea ce va insemna masuri noi sau, dimpotriva, vom putea merge cu executia bugetara asa cum am stabilit-o pe parcursul intregului an”, a explicat Ministrul Finantelor, Marcel Bolos.

Intrebat despre modul in care va gestiona cheltuielile, el a mentionat ca in prezent, Ministerul Finantelor efectueaza o analiza a impactului pe care Legea 296 din septembrie 2023 l-a avut asupra veniturilor bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si bugetului asigurarilor sociale de sanatate.

Foto: pixabay.com


Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016