Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Au fost introduse ocupatii noi in Romania. Care sunt utile pentru PFA-uri


de Viorica Ghinea la 20 Feb. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au fost introduse ocupatii noi in Romania. Care sunt utile pentru PFA-uri
13 ocupatii noi au fost introduse in COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), potrivit Ordinului MMPS 42/2023 publicat in Monitorul Oficial nr. 135 din 16 februarie 2023).


In afara de introducerea unor ocupatii noi, actul normativ mai stabileste si eliminarea anumitor ocupatii, dar si redenumirea altor.
 
 
Ultimele ocupatii introduse in COR sunt: broker de servicii pentru afaceri, consilier de cuplu, evaluator accesibilitate, inginer de securitate sisteme inglobate, inginer in domeniul securitatii TIC, instructor dresaj caini ghizi, lucrator hotelier, manager clienti strategici, numerolog, tehnicieni imprimare 3D, tehnicieni inspectii si reparatii de turbine eoliene, tehnician instalare turbine eoliene si tehnician mentenanta turbine eoliene
 
Alte modificari facute recent in COR: 
 
Se muta ocupatia „inspector aeronautic“ din grupa de 2152 Ingineri electronisti in grupa de baza 2422 Specialisti in domeniul politicilor administrative la codul 242237.
 
Se redenumeste ocupatia „specialist sisteme de calificare“ ca „analist ocupational“ si pastreaza acelasi cod 242313 in grupa de baza 2423 Specialisti in domeniul resurselor umane si de personal.
 
Se redenumeste ocupatia „expert evaluator de intreprinderi“ ca „evaluator autorizat“ si pastreaza acelasi cod 241251 in grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.
 
Se elimina ocupatia „expert evaluator de proprietati imobiliare“ cod 241252 din grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.
 
Se elimina ocupatia „expert evaluator de bunuri mobile“ cod 241253 din grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.
 
Se elimina ocupatia „expert evaluator de active financiare“ cod 241254 din grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.
 
Se elimina ocupatia „jurisconsult“ cod 261102 din grupa de baza 2611 Avocati. 
 
 
 
Sfatul nostru este sa evitati amenzi usturatoare si sa folositi cat mai rapid Noul COR. De aceea va oferim lucrarea Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania. Aici veti gasi TOATE codurile corecte si in vigoare si, mult mai important, Usor de Gasit. Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa consultati cuprinsul lucrarii si sa identificati pagina la care veti regasi orice informatie va intereseaza.
 
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016