Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cand va avea loc redeschiderea masurii 1 - microgranturi de 2000 de euro


de Viorica Ghinea la 18 Dec. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand va avea loc redeschiderea masurii 1 - microgranturi de 2000 de euro
In ultima perioada s-a discutat intens despre realuarea accesarii microgranturilor, insa nu a fost anuntata o data oficiala.


Masura este cuprinsa in OUG 199/2020 care modifica si completeaza OUG 130/2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19, precum si alte masuri in domeniul fondurilor europene. 
 
In cadrul evenimentului de lansare a celei de-a 18-a editii a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania, in format videoconferinta, s-a discutat despre stadiul implementarii celor trei scheme de ajutor derulate de MEEMA.
 
Despre masura 1 – microgranturi de 2000 de euro, pentru sprijinul IMM-urilor, al PFA-urilor si al altor beneficiari, s-a spus ca  “urmeaza sa fie redeschisa in scurt timp”, potrivit unui anunt facut pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei. 
 
„Facem tot posibilul ca banii sa ajunga cat mai repede in conturile beneficiarilor, in ciuda capacitatii noastre reduse in materie de resursa umana”, a transmis secretarul de stat Liviu Rogojinaru, in cadrul evenimentului.
 
Acesta a mai oferit si explicatii privind modalitatea de procesare a contractelor:
 
 „Aplicantii trebuie sa stie ca avem noua agentii teritoriale, carora aplicatia electronica le-a repartizat contractele si de aceea apar situatii in care, de exemplu, cel care e la numarul 620 si e repartizat la agentia Cluj primeste banii dupa cel cu numarul 1629, dar care e printre primii la agentia Constanta.”
 
Pana in prezent, 9.200 de aplicati la masura 1 au primit deja banii, iar aprox. 18.000 au primit deja notificarile pentru a semna contractele. Masura unu urmeaza sa fie redeschisa in scurt timp, iar pentru microgranturi vor putea aplica si intreprinderile individuale si familiale si firmele infiintate in anul 2019.
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.42 din 13 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016