Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

MFP: A fost depasit pragul de un milion de persoane fizice inrolate in Spatiul Privat Virtual


de Victor Achim la 22 Iun. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: A fost depasit pragul de un milion de persoane fizice inrolate in Spatiul Privat Virtual
Ministerul Finantelor Publice a informat recent ca a fost depasit pragul de un milion de persoane fizice inrolate in Spatiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF. Peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice si juridice, se conectasera in total pe platforma pana la finalul saptamanii trecute.


Demersul de inrolare in SPV vine in sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale si eliminarea depunerii fizice a anumitor declaratii lunare specifice. Prin inrolarea in SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care ofera o serie de beneficii utilizatorilor sai, cum ar fi:
 
- o baza de date complexa cu informatii din sfera obligatiilor fiscale;
- accesul facil la acte administrativ fiscale si alte documente;
- acces servicii electronice specifice.
 
Faptul ca romanii inteleg avantajele rezultate din inscrierea in SPV este de apreciat. Suntem intr-un grafic ascendent in ceea ce priveste procesul de digitalizare a administratiei fiscale si incurajez, in continuare, cat mai multi contribuabili sa se inscrie pe platforma. Este vorba despre foarte mult timp castigat si un acces facil la acte administrativ-fiscale si alte documente de interes. Impreuna cu echipa din Ministerul Finantelor, urmarim sa identificam si sa implementam o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de inrolare si autentificare in platforma, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am incredere ca ANAF va gasi cele mai bune solutii pentru modernizarea si cresterea atractivitatii SPV, astfel incat din ce in ce mai multi romani sa adere la aceasta platforma digitala pusa la dispozitie de Ministerul Finantelor si ANAF”, a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.
 
Finantele precizeaza ca inscrierea in SPV, parte a procesului de digitalizare a administratiei publice, este un proces care eficientizeaza interactiunile dintre stat si contribuabili. Prin intermediul portalului, sarcina administrativa a contribuabililor este usurata, intregul proces desfasurandu-se intr-un spatiu transparent.

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016