Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Modificari majore pentru noul Cod Vamal al UE. Toti operatorii economici vor fi afectati


de Ana Tudor la 27 Apr. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari majore pentru noul Cod Vamal al UE. Toti operatorii economici vor fi afectati
Noul Cod Vamal al Uniunii Europene aduce modificari semnificative de la 1 mai pentru toti operatorii economici din Romania.


Firmele locale vor fi afectate de la 1 mai de modificarile aduse de noul Cod Vamal al UE. Acesta prevede printre altele si o noua structura pentru organizarea regimurilor vamale.

Modificarea presupune corelarea prevederilor din Codul fiscal cu noile regimuri speciale ale Codului Vamal al UE, iar noua definitie a exportatorului din legislatia vamala va fi corelata de la 1 mai cu legislatia privind TVA. Asadar, operatorii din afara UE nestabiliti nu mai pot realiza operatiuni de export.

"Noul pachet legislativ de baza are, in prezent, aproximativ 1.000 de pagini, la care se vor adauga si un numar ridicat de ordine ale ANAF care urmeaza sa fie emise in perioada imediat urmatoare. Tocmai de aceea, am propus constituirea unui grup de lucru intre reprezentantii mediului de afaceri si cei ai vamii romane", a adeclarat Daniel Anghel, Lider Impozite si Taxe Indirecte, PwC Europa Centrala si de Est.

Vor fi afectate de noul Cod Vamal al UE si procedurile privind preturile de transfer sau de valoare in rama, iar contribuabilii vor putea solicita emiterea de acorduri de pret in avans autoritatilor fiscale.

"In problematica preturilor de transfer si a valorii in vama este important ca operatorii economici sa poata beneficia de o abordare unitara, care sa aiba la baza punctele de vedere exprimate de autoritatea fiscala si cea vamala. Spre exemplu, se impune o astfel de abordare inaintea emiterii unui Acord de Pret in Avans", a mai explicat Daniela Dinu, Director, Consultanta Fiscala, PwC Romania.

 

 


Autor: Ana Tudor

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016