Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Se lanseaza Programul NOUA CASA 2022


de Viorica Ghinea la 04 Mar. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se lanseaza Programul NOUA CASA 2022
Programul NOUA CASA 2022, care ofera romanilor acces la locuinte moderne, stimulandu-se in acelasi timp si sectorul constructiilor, devine operational din data de 4 martie, cu un plafon de garantare pentru anul 2022 aprobat de Guvernul Romaniei la valoarea de 1.5 miliarde de lei, a anuntat Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.


Dosarele primilor beneficiari pot fi incarcate in aplicatia programului incepand cu ora 10, iar persoanele eligibile care doresc sa se inscrie in program pot gasi informatii suplimentare privind conditiile de participare, documentele solicitate si modul de accesare a programului in Ghidul Noua Casa, disponibil pe pe site-ul www.fngcimm.ro.
 
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a alocat deja plafoanele anuale ale garantiilor celor 14 banci participante in program BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank. Plafoanele au fost alocate in functie de ponderea garantiilor acordate de catre fiecare finantator in anul precedent.
 
Programul NOUA CASA ramane cel mai avantajos produs de creditare ipotecara disponibil pe piata romaneasca, prin avansul minim solicitat, dobanda redusa- IRCC plus maxim 2% si acordarerea garantiei in nume si cont stat in procent de pana la 60% din valoarea imobilului, 3 din 4 credite ipotecare din totalul creditelor acordate de catre sistemul bancar fiind aprobate prin acest program.
 
De la lansarea Programului, in anul 2009, pana la finele lunii decembrie 2021, au fost acordate 321.073 garantii si promisiuni de garantare in valoare totala de 29,90 miliarde lei, ce au sustinut credite in valoare de 50 mld lei. In anul 2021, au fost acordate in total 11.858 garantii in valoare totala de 1,52 mld.lei, cu o valoare a creditelor de circa 2,9 mld. lei si 3.779 promisiuni de garantare, in valoare totala de 0,55 miliarde lei.

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016