Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

4 noi formulare tipizate pentru colectarea impozitului pe cladiri au fost introduse de MFP


de Andrei Covaci la 22 Ian. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 noi formulare tipizate pentru colectarea impozitului pe cladiri au fost introduse de MFP
Potrivit prevederilor art. 291 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea competenta din Romania comunica autoritatii competente a oricarui alt stat membru, prin schimb automat, informatiile referitoare la perioadele de impozitare care incep dupa data de 1 ianuarie 2014 si care sunt disponibile cu privire la rezidentii din acel stat membru, precum si cu privire la categorii specifice de venituri si de capital, constand in proprietatea asupra bunurilor imobile si venituri din bunuri imobile, conform noul Referat de aprobare, afiliat proiectului de ordin emis recent de Ministerul de Finante Publice.


MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

Proiect de Ordin privind aprobarea unor formulare tipizate in scopul obtinerii informatiilor necesare realizarii schimbului automat de informatii potrivit art.291 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala

In temeiul prevederilor art. 60 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, al prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al prevederilor art. 12 alin. (7) din Hotararea Guvernului nr. 1/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor publice si viceprim-ministrul, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, emit urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba urmatoarele formulare tipizate in scopul obtinerii informatiilor necesare realizarii schimbului automat de informatii potrivit art. 291 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazute in anexele nr. 1 - 4, dupa cum urmeaza:

1. Anexa la declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri rezidentiala/nerezidentiala/ cu destinatie mixta aflata in proprietatea persoanelor fizice

2. Anexa la declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului pe teren - persoane fizice

3. Anexa la declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe cladiri rezidentiala/nerezidentiala/cu destinatie mixta aflata in proprietatea persoanelor juridice

4. Anexa la declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului/taxei pe teren - persoane juridice

Art. 2. - (1) Tiparirea formularelor prevazute la art. 1 se face cu respectarea stricta a modelelor aprobate prin prezentul ordin.

(2) Organele fiscale locale, in conditii de autonomie locala si de eficienta economica, pot opta pentru achizitionarea formularelor tipizate ori pot imprima aceste formulare utilizand sistemele informatice proprii.

(3) Organele fiscale locale care au pagina de internet proprie vor asigura publicarea formularelor tipizate pe pagina respectiva, astfel incat acestea sa poata fi consultate si imprimate de catre contribuabili utilizand sisteme informatice proprii.

Art. 3. - Organele fiscale locale gestioneaza informatiile din formularele prevazute la art. 1, depuse de contribuabili, si le transmit organului fiscal central potrivit prevederilor art. 60 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 4. - Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5. - Prevederile prezentului ordin vor fi duse la indeplinire de catre primarii municipiilor, ai sectoarelor municipiului Bucuresti, ai oraselor si ai comunelor.


Art. 6.- (1) Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(2). – La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice nr. 872/1025/2014 privind aprobarea unor formulare tipizate in scopul obtinerii informatiilor necesare realizarii schimbului de informatii potrivit art. 109?² din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 503 din 7 iulie 2014.


Autor: Andrei Covaci

0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 2 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016