Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Declararea veniturilor realizate din Romania pentru anul 2017. Raspunsuri ANAF


de Victor Achim la 18 Iun. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declararea veniturilor realizate din Romania pentru anul 2017. Raspunsuri ANAF
ANAF a sustinut saptamana trecuta o sesiune de asistenta online pe pagina de Facebook, cu tema ,,Declararea veniturilor realizate din Romania pentru anul 2017 prin depunerea Declara?iei unice". Va prezentam mai jos cateva intrebari adresate de PFA-uri si cu raspunsul primit de la specialistii de la Directia Generala de Asistenta pentru Contribuabili.


Intrebare: PFA pe norma de venit (infiintat de multi ani) are obligatia completarii declaratiei unice in privinta veniturilor realizate pe anul 2017? Am inteles ca PFA pe baza de norma de venit nu are obligatia completarii declaratiei in privinta veniturilor realizate in 2017, ci completeaza numai veniturile estimate in 2018 si contributiile sociale pe 2018 daca este cazul. Deci campurile privind veniturile realizate in 2017 de PFA pe norma de venit se lasa libere?


Raspuns ANAF

In cazul dvs, daca in anul 2017 ati determinat venitul net pe baza de norme de venit si va mentineti aceeasi optiune si pentru anul 2018, veti depune pana la data de 16 iulie declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice in care veti completa corespunzator Capitolul 2-Date privind veniturile estimate a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate, dar nu aveti obligatia completarii CAPITOLUL I "Date privind veniturile realizate in anul 2017", asa cum ati precizat si dvs.



Intrebare: Anul trecut am realizat venituri pe un PFA. Sub plafonul de 22.800. Anul acesta obtin venituri din PFA (tot sub 22.800) si dintr-un contract pe drepturi de autor, unde firma retine si vireaza toate impozitele si taxele. In aceasta situatie, cum se completeaza declaratia? Doar pe sumele din PFA? Pentru ca repet, contractul DDA nu are legatura cu PFA-ul, iar firma retine si vireaza impozitele.


Raspuns ANAF

Pentru veniturile din activitati independente realizate in anul 2017 aveti obligatia completarii Declaratiei unice. In ceea ce priveste veniturile estimate din Romania in anul 2018, pentru a primi un raspuns la intrebarea dvs., puteti sa apelati Call-center-ul la nr. de telefon 031 403 91 60 sau sa ne scrieti pe Formularul de contact, accesand urmatorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/.

 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.58 din 6 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016