Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cum poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului un PFA care are si CIM


de Victor Achim la 26 Nov. 2015 Exclusiv
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului un PFA care are si CIM
De concediu si indemnizatie pentru cresterea copiilor pot beneficia toate persoanele care au obtinut venituri din salarii, dar si cele care au obtinut venituri din activitati independente.


Un PFA inregistrat in Romania poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului doar daca a realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor.

Vom analiza in ce masura poate obtine aceste beneficii o salariata cu norma intreaga la o societate, care este si inregistrata ca PFA. Aceasta intra in concediu de ingrijire copil si isi suspenda activitatea la societatea la care are contract de munca cu norma intreaga. Poate sa nu suspende activitatea la PFA daca obtine venituri mai mici de 3000 lei/an?

Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:

Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului pentru persoanele care realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse se acorda pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel putin uneia dintre activitati, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta,

Asadar, daca persoana in cauza suspenda cel putin una dintre activitati, beneficiarul indemnizatiei pentru cresterea copilului poate obtine venituri in calitate de persoana fizica autorizata in valoare de cel mult 3.000 de lei/an calendaristic.

Acordarea concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului este reglementata de art. 7 alin.  (2 indice 1) din Norma metodologica de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor din 19.01.2011 aprobata prin HG 52/2011.
 


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 3.96 din 12 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Comentarii 1 comentariiAdauga comentariul tau

SZELID TEODORA 2015-12-01 10:09:51

3000 lei/an venitul net sau venitul brut la pfa

Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016