Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

30.000 de contribuabili - persoane fizice au folosit metoda identificarii vizuale online


de Viorica Ghinea la 18 Aug. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

30.000 de contribuabili - persoane fizice au folosit metoda identificarii vizuale online
Identificarea vizuala online, pentru autentificarea in SPV, este utilizata lunar de mii de contribuabili - persoane fizice. Inspectorii ANAF au utilizat pana acum aceasta metoda pentru 30.000 de contribuabili - persoane fizice, care au optat pentru aceasta modalitate, in vederea inrolarii in SPV.


In medie, inspectorii ANAF au identificat 16 persoane fizice in fiecare ora, din august 2020, momentul operationalizarii acestei metode si pana in prezent, a informat institutia.

Spatiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24/24, prin intermediul caruia contribuabilii depun declaratii, cereri, solicita documente, verifica situatia fiscala proprie s.a. Persoanele fizice sau juridice, care detin certificat digital calificat, pot solicita inregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu detin un astfel de certificat, pot cere inregistrarea si pe baza de nume de utilizator si parola, explica institutia.

Pentru a se inregistra in Spatiul Privat Virtual, fara a se mai deplasa la sediile ANAF, persoanele fizice care se inregistreaza cu nume de utilizator si parola au posibilitatea sa opteze pentru identificarea la distanta prin “identificare vizuala online”. Aprobarea inregistrarii in SPV se poate realiza si pe baza verificarii numarului unui document emis de Ministerul Finantelor si/sau ANAF.

In cazul in care persoana fizica alege identificare vizuald online, ANAF initiaza procedura si transmite persoanei, prin e-mail, urmatoarele informatii:

a) instructiunile de desfasurare a sesiunii de identificare vizuala online;

b) comunicarea faptului ca, in situatia in care nu poate participa la identificarea vizuala online la data si ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, prin accesarea aplicatiei de programari online;

c) comunicarea faptului ca neprezentarea la ora si data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea inregistrarii in SPV;

d) reguli de conduita.

In timpul sesiunii de identificare vizuala online functionarul public adreseaza intrebari specifice, cunoscute de ANAF si persoana fizica, iar in situatia in care persoana nu raspunde corect, cererea de inregistrare in SPV se respinge, sustin reprezentantii institutiei.



 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016