Bugete, cash flow, rentabilitate si risc: cum sa previzionati situatia financiara a firmei dvs.
de Alina Ilie la 15 Mai. 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aceasta este ideea de la care porneste actualul ghid practic pe care vi-l propunem: Bugete, cash flow, rentabilitate, risc - ghid practic. Avantajele pe care le ofera utilizarea lui sunt:
--> faptul ca a fost creat cu intentia rezolvarii practice si punctuale a problemelor cu care va confruntati in aceasata perioada de criza; aici gasitii solutii concrete privind:
- analiza financiara a ratelor, utila in previzionarea castigurilor firmei
- calculul capacitatii de autofinantare utila la realizarea unui plan de investitii realist

Cartea Verde a Impozitului pe Profit 2025

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Contabilitatea in partida simpla
- bugetul necesar atingerii obiectivelor propuse
- pragul de rentabilitate ...detalii aici >>
- riscul in afaceri – masuri verificate de protectie
- criza de lichiditati – de unde faceti rost de bani rapid si profitabil
--> analiza detaliata a parghiilor financiare care va ajuta sa va reorganizati, sa va restructurati gandirea si actiunile, in scopul reechilibrarii financiare si depasirii crizei:
- bugete
- plan de finantare
- plan de investitii
- cash-flow ...detalii aici >>
- fondul de rulment
- efectul de levier financiar
- plati prin incasso
- credite bancare
- stocuri
- proiecte profitabile
--> prezenta in lucrare a nenumaratelor exemple practice de aplicare concreta in teren, a teoriei managementului financiar, explicate clar, intr-un limbaj pe intelesul fiecaruia:
- exemple de bugete caracteristice celor mai importante domenii: comert, industrie, servicii
- modele de bugete sigure, alcatuite profesionist
- exemple clare de evidente lunare, cu rubrici precizate, cu celule continand formule predefinite
- modele de constructie a cash-flow-lui previzionat ...detalii aici >>
- exemple practice privind calculul si utilizarea unor factori financiari de importanta capitala precum: rata indatorarii, rata de acoperire a dobanzilor, rata de rotatie a stocurilor, rata profitului, rata rentabilitatii financiare, rata profitului net, rata de finantare a investitiilor anuale etc.
- modalitati moderne de facturare – ratele de leasing, factoring-ul etc.
- formulare financiar-contabile utile – modele completate etc.
Lucrarea Bugete, cash flow, rentabilitate, risc - ghid practic va ofera acum solutii practice cu implementare imediata si va ajuta sa actionati eficient pentru siguranta financiara a afacerii dvs.! Comandati acum exemplarul dvs.!
Cum sa previzionati situatia financiara a firmei dvs.
Analiza ratelor financiare este primul pas in analiza financiara a unei firme. Documentele financiare reflecta atat situatia firmei la un moment dat, cat si activitatea ei pe parcursul unei perioade de timp.Informatiile oferite de aceste documente pot fi folosite pentru a previziona castigurile firmei.
Daca din punctul de vedere al unui investitor previzionarea este cel mai important aspect, pentru managerul (general sau financiar) al unei firme analiza documentelor financiare reprezinta punctul de plecare pentru planificarea actiunilor viitoare.
Sfatul nostru! Ratele financiare sunt astfel concepute incat sa scoata in evidenta relatiile existente intre diversele conturi contabile.
Va sfatuim sa comparati valorile obtinute de firma dvs. cu cele publicate de Comisia Nationala pentru Statistica ca medie pe anul precedent pentru domeniul dvs. de activitate. Acest lucru trebuie facut pentru a sti care este pozitia firmei dvs. in raport cu media firmelor concurente.
Click aici pentru Formularul de Comanda >>
Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata.
Autor: Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult