Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Guvernul a prelungit concediul si indemnizatia de crestere a copilului, stimulentul de insertie si indemnizatia aferenta concediului de acomodare


de Viorica Ghinea la 15 Iun. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a prelungit concediul si indemnizatia de crestere a copilului, stimulentul de insertie si indemnizatia aferenta concediului de acomodare
Guvernul a prelungit acordarea unor drepturi pentru angajatii din domeniile restrictionate si a implementat anumite masuri din sfera protectiei sociale. Alin Ignat, secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, a facut cateva precizari importante pe Facebook despre ultimele masuri luate.


S-a decis prelungirea concediului si a indemnizatiei de crestere a copilului, stimulentului de insertie si a indemnizatiei aferente concediului de acomodare

IMPORTANT!

 Beneficiaza de prelungire persoanele care nu pot reveni la munca, din cauza restrictiilor impuse de autoritati privind domeniul de activitate in care urmau sa revina.
Stimulentul de insertie se acorda pana la ridicarea restrictiilor, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020 SI in cazul beneficiarilor ai caror copii implinesc 3, respectiv 4 ani pentru copiii cu dizabilitati, in perioada de prelungire.

Cei aflati in prelungirea ICC (indemnizatia de crestere a copilului) care revin la munca in urma ridicarii restrictiilor privind domeniul lor de activitate, beneficiaza de stimulentul de insertie de la data depunerii cererii, fara a fi nevoie sa tina cont de notificarea angajatorului cu 60 de zile inainte.

 Pentru aceste categorii, luna celuilalt parinte nu se mai aplica, a subliniat Alin Ignat.

Este important de retinut ca "ICC si stimulentul de insertie se prelungesc dupa data de 13 iunie DOAR pentru cei care ar trebui sa revina la munca in DOMENIILE RESTRICTIONATE prin deciziile autoritatilor. ICC si stimulentul de insertie NU se prelungesc pur si simplu pana la 31 decembrie 2020, ci DOAR in masura in care se mentin restrictii si DOAR in domeniile vizate de acestea.", a mai precizat Ignat pe Facebook.

Pentru sprijinirea celor care au un loc de munca la care sa revina, dar nu au optiuni pentru ingrijirea/supravegherea copiilor, s-a luat decizia REDESCHIDERII creselor si gradinitelor, atat a celor private cat si a celor DE STAT.

Aceste drepturi NU se prelungesc automat, ci este necesara depunerea unor acte:

- Cerere
- Adeverinta de la angajator din care rezulta ca domeniul de activitate este restrictionat - in cazul angajatilor / Declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca domeniul este restrictionat (in cazul celor cu profesii liberale/activitati independente).

"Odata cu repornirea majoritatii sectoarelor din economie, decizia CORECTA si SANATOASA pe care am luat-o este de a incuraja revenirea la munca, oferind solutii complementare pentru cei care o fac.

In continuare venim cu suport financiar consistent pentru cei care inca sunt in IMPOSIBILITATEA de a-si relua activitatea in urma deciziilor autoritatilor.

Trebuie sa fim constienti cu totii ca doar prin munca putem reporni motoarele si doar prin contributia fiecaruia putem reveni rapid la NORMALITATE
.", a mai scris Alin Ignat intr-o postare pe contul de socializare.

 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.79 din 7 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016