Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Legea preventiei, adoptata de Guvern. Ce propuneri v-ar putea afecta?


de Victor Achim la 26 Mai. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea preventiei, adoptata de Guvern. Ce propuneri v-ar putea afecta?
Proiectul Legii preventiei a fost adoptat de Guvern, urmand sa fie transmis spre dezbatere si aprobare Parlamentului. Crearea legislatiei necesare pentru educarea si informarea operatorilor economici si identificarea zonei de rezonabilitate in actul de control sunt cei doi piloni ai proiectului de act normativ.


"Adoptarea Legii preventiei este un prim pas in emanciparea actului de control, urmand ca al doilea pas sa fie conformarea voluntara, participativa a mediului de business, care va imbunatati gradul de colectare la bugetul de stat. Proiectul va intra in procedura parlamentara de urgenta si speram sa ajunga cat mai repede pe masa Administratiei Prezidentiale pentru promulgare", a declarat ministrul Alexandru Petrescu.
 
Cele 267 de contraventii ce vor fi supuse mecanismului preventiei sunt fapte care nu prezinta un grad de pericol social ridicat. Aceste contraventii sunt din domeniile fiscal, legislatia muncii, agricultura, turism, ape si paduri, protectia mediului, comunicatii, educatie, protectia consumatorului, administratiei locale, afacerilor interne.
 
Amintim faptul ca prin acest act normativ operatorii economici vor avea posibilitatea sa remedieze o abatere constatata la primul control, intr-un termen de maximum 3 luni de zile.

Facilitatea introdusa pentru antreprenori consta in faptul ca, spre deosebire de legislatia aflata acum in vigoare, in urma actului de control se da doar un avertisment, fara aplicarea sanctiunii prevazute de lege pentru contraventia inregistrata, urmand, dupa expirarea termenului acordat, in urma unui nou control, fie sa se constate remedierea acesteia, fie sa se aplice sanctionarea pentru neconformare.
 
Totodata, operatorul care a fost identificat ca neconform, beneficiaza de preventie o singura data pentru oricare dintre contraventii, in termen de trei ani de la data aplicarii sanctiunii avertismentului.
 
Legea preventiei reprezinta o etapa in strategia de imbunatatire a relatiei statului cu mediul de afaceri.
 
Sursa: Guvernul Romaniei

Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 4 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016