Masura privind somajul tehnic si indemnizatiile de pandemie a expirat la finalul lui decembrie 2021
de Viorica Ghinea la 03 Ian. 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desi in luna decembrie s-a discutat despre prelungirea somajului tehnic si a indemnizatiei pentru profesionisti pana la sfarsitul lunii martie 2022, Guvernul inca nu a prelungit oficial masura.
Acordarea indemnizatiei de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 se va aplica pana la 31 decembrie 2021, potrivit OUG 111/2021.
De somaj tehnic vor beneficia atat salariatii angajatorilor pe perioada intreruperii temporare a activitatii, total sau partial, cat si cei a caror activitate a fost suspendata ca urmare a anchetei epidemiologice efectuata de DSP. Exceptia o reprezinta angajatii aflati in concediu medical si care primesc indemnizatia de asigurari sociale aferenta.

Radiere SRL PFA II IF

Cartea Verde a impozitului pe venit si a contributiilor

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata
Daca se va oficializa proiectul de OUG care prevede prelungirea masurii, indemnizatiile de somaj tehnic se vor deconta, ca si pana acum, de la bugetul de stat, iar angajatorii care doresc sa aplice vor trebui sa depuna documentele necesare in acest sens.
Acordarea indemnizatiei de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2022. Indemnizatia se va calcula in raport cu nivelul castigului salarial mediu brut prevazut de legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2022.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult