Noul Cod fiscal 2016: toate modificarile explicate de la A-Z
de Cecilia Pavelescu la 05 Ian. 2016 Exclusiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din 2003 incoace au fost peste 100 de acte normative care au modificat Legea 571/2003 privind Codul fiscal, textul acestei legi s-a lungit de 3 ori (actuala varianta are peste 190.000 de cuvinte), iar din cele 298 de articole initiale doar 25 au ramas neschimbate.
Comandati acum exemplarul dvs. din CD-ul Noul Cod fiscal in vigoare! Pentru ca intotdeauna:

Contabilitatea in partida simpla

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Cartea Verde a impozitului pe venit si a contributiilor
sa aveti inregistrari fiscale si contabile conforme cu legislatia specifica in vigoare
sa evitati erori aducatoare de amenzi usturatoare din partea organelor de control
sa aveti siguranta actiunilor dvs.
sa economisiti bani, timp si energie!
Atentie! Legea 187/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal:
- introduce 7 criterii care se vor avea in vedere la determinarea activitatii unei persoane fizice;
- atunci cand echipele de control decid reincadrarea unei tranzactii ca fiind fara substanta economica, acestea au obligatia sa motiveze si sa probeze decizia de reincadrare prin indicarea elementelor relevante ce au condus la reincadrare;
- serviciile de restaurant si catering beneficiaza in continuare de cota redusa de TVA de 9%. Legiuitorul extinde cota redusa de TVA pentru vanzarea de bere la draft in cadrul acestor servicii. Corespunde notiunii de bere la draft, berea cu codul NC 22 03 00 10. Celelalte bauturi alcoolice din cadrul serviciilor de restaurant si catering se factureaza cu cota intreaga de TVA de 24%.
- se retrateaza notiunea de persoana impozabila din pespectiva TVA, pentru institutiile publice si organismele internationale de drept public;
... detalii aici >>
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult